Mumcu'nun ölümü sonrası garip olaylar

 TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu , eşi Uğur Mumcu 'nun öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma aşamasında, çok garip olaylarla karşılaştığını söyledi. Mumcu, eşi Uğur Mumcu'nun ölümü ve sonrasında yaşadıklarını kaleme aldığı '' İçimden Geçen Zaman ''

Mumcu'nun ölümü sonrası garip olaylar

 

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu , eşi Uğur Mumcu 'nun öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma aşamasında, çok garip olaylarla karşılaştığını söyledi.
 
Mumcu, eşi Uğur Mumcu'nun ölümü ve sonrasında yaşadıklarını kaleme aldığı '' İçimden Geçen Zaman '' adlı kitabı için Foça ilçesindeki Reha Midilli Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza günü ve söyleşiye katıldı.
 
Söyleşide, olayı en başından beri çeşitli notlar ve ses kayıtlarıyla hafızasında taze tuttuğunu ifade eden Mumcu, yazmaya başladığı ilk günlerde de büyük acı çektiğini anlattı.
 
Mumcu, soruşturma aşamasında polis ve savcılarla yaşadıklarından notlar aktararak, ''O dönemde savcılar, soruşturmayı savsakladı. Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturmada çok garip olaylarla karşılaştım. O dönemde yaşanan garipliklerin cevabını bugün bile öğrenemedim'' dedi.
 
Suikastin ardından 20 yıl geçtiği için dosyanın zaman aşımına uğradığına işaret eden Mumcu, ''Biri çıksa 'katil benim, bana da şunlar şunlar yaptırdı' diye her şeyi itiraf etse ceza alamayacak. Oysa faili meçhullerde zaman aşımı olmamalı'' diye konuştu.
 
Mumcu, söyleşiye katılan bir kişinin ''20 yıl sonra neden yazdınız?'' sorusuna ise ''Ben sadece yaşadıklarımızı bu kitapta anlattım. '20 yıl sonra' yerine, 'niye mücadele vermediniz' diye bize sormalıydınız. Ama verdiğimiz mücadelenin nasıl olduğunu, buraya yazdım. Yazdıklarım ara ara gazetelerde çıktı. Çıkmayan bazı olaylar da var'' diye karşılık verdi.
 
Kitabından bazı bölümler okuyan Güldal Mumcu, okurlar için kitabını imzaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem