Mülteci faciası böyle görüntülendi

Hafta sonu Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Sivrice koyu yakınlarında 4 mültecinin boğulduğu, yüzden fazla mültecinin ise yük gemisi tarafından kurtarıldığı bot faciası kameralara yansıdı.Cumartesi günü Sivrice'den Midilli'ye geçmek üzere denize açıla

Mülteci faciası böyle görüntülendi

Hafta sonu Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Sivrice koyu yakınlarında 4 mültecinin boğulduğu, yüzden fazla mültecinin ise yük gemisi tarafından kurtarıldığı bot faciası kameralara yansıdı.

Cumartesi günü Sivrice'den Midilli'ye geçmek üzere denize açılan kaçakları taşıyan 3 bot, fırtına sebebiyle alabora olmuş, denize savrulan kaçakları olay yerinden geçen bir yük gemisi fark etmişti. Sivrice Burnu ile Yunanistan'ın Midilli adası arasında düzensiz göçmenlere ait 3 adet lastik bot olduğu ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik botu ve helikopteri sevk edildi. Sahil güvenlik botu tarafından ağır hava ve deniz şartlarında 7 adet göçmen sağ olarak, 2 göçmen cansız olarak, helikopter tarafından 6 göçmen sağ olarak denizden alındı. Kurtarılan göçmenler hastanelere gönderildi. O sırada olay yerine yakın seyretmekte olan MV BAKAN isimli ticari gemi, denizdeki 112 adet göçmeni kurtararak Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim etti. Denizde yaşanan o anlar, sahil güvenlik ekiplerinin kamerasınca saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde yük gemisine çıkmaya çalışan kaçakların dalgalarla mücadeleleri ve sahil güvenlik ekiplerinin kurtarma çalışmaları yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem