Muhtarın haklı Suriyeli isyanı!

Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası Türkiye’ye göç eden milyonlarca Suriyeli vatandaştan bir çoğu da Trabzon’da yaşam mücadelesi veriyor.

Muhtarın haklı Suriyeli isyanı!
Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası Türkiye’ye göç eden milyonlarca Suriyeli vatandaştan bir çoğu da Trabzon’da yaşam mücadelesi veriyor.

Ortahisar İlçesine bağlı Arafilboyu Mahallesinde 3 odalı evde yaşayan Suriyeli Mültecilerin yaşam mücadelesini anlatan Mahalle Muhtarı Mustafa Ayvaz’ın iddiaları ‘İnsanlık dramını’ gözler önüne serdi. Üç odalı evin her odasında ayrı bir Suriyeli aile kaldığını ifade eden Muhtar Ayvaz, “Bir odada 10 tane Suriyeli kalıyor. Bunların banyosu yok tuvaleti yok, hastalık yayacak derecede pislik var. Belediyenin de herhangi bir denetimi yok. Şimdi bu arkadaşlarımızın oturma izni de yok” dedi.

İyilikten Anlamıyorlar!

Muhtar Ayvaz açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Bunların burada kaldığına dair bizde herhangi bir kayıt yok, bunların kim olduğunu bilmiyoruz. Evini açan vatandaşlarımıza da bunları neden alıyorsun evine dediğimizde sen benim evime niye karışıyorsun diyen vatandaşlarımız oluyor. Bunlara istediğin kadar iyilik yap anlamıyorlar, bunları karşına alıp da iki kelime konuşamıyorsun. Bunların sorumlusu biz değiliz çünkü biz de herhangi bir resmiyeti yok, ismi yok cismi yok. Biz kayıt altına alamadığımızdan sorumlu olmayız, olamayız.”

Yazıktır Günahtır!

Arafilboyu’nda yaklaşık 10 evde 300’e yakın Suriyeli Mültecinin kaldığını iddia eden Muhtar Ayvaz, “Bu kardeşlerimizi dilendiriyorlar ve bunların başlarında gayet lüks hayat süren simsar dediğimiz insanlar duruyor. Bu insanlar hem kullanılıyor hem de rezil bir hayat idam ettiriyorlar. Benim canımın darlandığı olay şu, biz muhtar olarak bunları koruma altına alalım fakat bunlara bir denetim olmalı. Güvenlik açısından büyük bir sıkıntı var. Kim bunlar? Yarın bir olay oldu burada diyelim kim bunlar bilmiyoruz. Ayrıca bu mülteciler fahiş fiyatlarla evlerde kalıyorlar. Yazıktır günahtır bunun da bir çözüme kavuşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kesinlikle Bir Denetim Olmalı!

Sadece kendi mahallelerinde değil birçok mahallede Suriyeli mülteci sorunu olduğunu belirten Muhtar Ayvaz, “Bunlar vatandaşıma veya bana saldırabilir, saldırdıklarında ben ne yapacağım çekip silahımla vurursam ne olacak? Bu sorun sadece bizim mahallede yok. Çömlekçi, Esentepe, Değirmendere, Boztepe, Kemerkaya ve Gazipaşa gibi mahallelerimizde bunlar her yerde varlar. Bunlar nerde yoklar güvenliğin üst düzey olduğu yerde yoklar. Biz üzülüyoruz bunlara fakat yapılacak bir şey yoksa hep birlikte yapalım. Bunları dövelim bunları içeri attıralım demiyorum, kesinlikle bir denetim olmalı.” diye konuştu.

Taka/Elif Çelik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem