Mühendisler sır oldu!

Artvin’de baraj inşaatında çalışırken 6 ay önce ortadan kaybolan ve araçları Çoruh Nehri’nde bulunan iki mühendisi arama çalışmalarından sonuç alınamadıAraçları Çoruh Nehri’nde bulunan mühendisleri 172 gündür süren aramalarda ne dalgıçlar ne de raftingçil

Mühendisler sır oldu!

Artvin’de baraj inşaatında çalışırken 6 ay önce ortadan kaybolan ve araçları Çoruh Nehri’nde bulunan iki mühendisi arama çalışmalarından sonuç alınamadı

Araçları Çoruh Nehri’nde bulunan mühendisleri 172 gündür süren aramalarda ne dalgıçlar ne de raftingçiler bulabildi.

Son olarak İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden getirilen ceset arama konusunda uzman 2 köpek de mühendislere ait ize rastlayamadı. Mühendislerin akibetleri konusunda şüpheleri süren aileler ise aramaktan vazgeçmiyor.

Baraj inşaatında çalışan jeofizik mühendisi Hüseyin Dervişoğlu (32) ile inşaat mühendisi Orhan Kemal Ulusoy (28), 22 Nisan 2011 gecesi 34 FG 9540 plakalı kamyonla Artvin’den çalıştıkları şantiyeye doğru yola çıktı.

O tarihten bu yana kendilerinden haber alınamayan iki mühendisin araçları, 24 Nisan’da Çoruh Nehri’nin Narlık mevkiinde bulundu. Ancak camları kırık araçta iki mühendise dair hiçbir iz yoktu. Ulusoy’un babası İrfan Ulusoy, 175 gündür günde en az 10 kişiyle nehir ve yatağını taradıklarını belirterek, “Şimdiye kadar 1700 kişiyle arama yapıldı. Nehirde ve nehir yatağında ne bir eşyalarına ne bir izlerine ne de kimliklerine raslayabildik. Son olarak dalgıçlar da aramayı sonlandırıp gitti.

Erzincan’dan geldim, 6 aydır burada yaşıyorum. Yol üzerindeki bir petrol istasyonu sahibi sağ olsun barınma ihtiyacımızı karşılıyor. Eşimle birlikte oğlumuzu arıyoruz” dedi.

MOBESE’DEKİ MİNİBÜS
Savcılığın da soruşturmayı sürdürdüğünü belirten Ulusoy, “Olay gecesi Artvin’den şantiyeye doğru yola çıkarlarken Artvin çıkışında bir MOBESE kamerası onları kaydetmiş.

Sola doğru sapmak için sinyal verip yavaşlıyorlar ama arkadan gelen bir minibüs selektör yakınca sapmadan yollarına devam ediyorlar. Bu minibüsle ilgili şüpheler var. Savcılık bu minibüsü araştırıyor. Ayrıca nehirden çıkarılan aracın arkasında bulunan ipin de kriminal incelemesinin tamamlanması bekleniyor” diye konuştu.

FACEBOOK'TA HAREKET
Dervişoğlu’nun ağabeyi Mehmet Dervişoğlu da, kardeşi ve Ulusoy’un cep telefonunun sinyal kayıtları için yapılan başvurudan herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi. Cep telefonlarından en son sinyalin Artvin’de alındığını öğrendiklerini anlatan Dervişoğlu, “İlginç bir gelişme daha oldu.

Hüseyin 22 Ağustos’ta Facebook’tan biriyle arkadaş olmuş. Daha önce gönderdiği bir arkadaşlık teklifinin o tarihte kabul edilmesinden de kaynaklanabilir. Savcılığa bu ayrıntıyı da bildirdik. Banka hesaplarını da kontrol ettirdik ama hiçbir hareket yok. Kaçmış olsalar paraya ihtiyaçları olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem