Muharrem Usta: "Trabzonspor için altyapıyı hazırlıyoruz"

Muharrem Usta'dan önemli açıklamalar...

Muharrem Usta: "Trabzonspor için altyapıyı hazırlıyoruz"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Akyazı stadında A Spor canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Muharrem Usta'nın açıklamalarının satır başları;

Stadın isim hakkı ile ilgili görüşmelerimiz hala bitmedi. Bunun çok çeşitli nedenleri var. Ancak birçok alanda çok ciddi sayılabilecek anlaşmalar yaptık. Şuanda locaların önünde bulunuyoruz. Taraftarlar bazen stadın içine apartman yaptılar diyor. Bende ilk gördüğümde tepki gösterdim. Buraya çok radikal olmasa da bu görünümden uzak bir çeki düzen verilmesi gerekecek. Ama özetle şuanda 10 binin üzerinde kombine satıldı. Biz tabi bu stadın büyük olmasından dolayı bugüne kadarki taraftar sayısına yeni taraftarlar eklememiz gerekiyor. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Trabzon’daki amatör spor kulüplerinde futbolda 5 bin 500 tane lisanslı oyuncumuz var. Biz onlara sponsor bulduk. Bunların yüzde 20 fire verdiğini düşünürsek 4 bin 500 lisanslı sporcunun kombinesini ve passolig kartını Trabzonspor olarak bir vereceğiz. Bunun ücretini sponsorlardan elde edeceğiz. Bir başkan projede yine finansmanını bizim bulmamız kaydıyla Üniversite gençliğinden Trabzonspor fanı olan 3 bin genci de Passolig ve kombinesini Trabzonspor’un vermesi kaydıyla burada ağırlayacağız.  Bir başka grup 3 bin kişilik lise gençliğini de burada konuk edeceğiz. Milli Eğitim ile çalışmalara başladık. Bir başka projede Trabzon’daki antrenörler, Amatör spor kulüplerinin yöneticileri, Trabzonspor’un yönetim kurullarında görev almış olanlar, delegelerimiz, kurullarımız, divan dahil. Bunlara da yine sponsorlar üzerinden bir çalışma ile yaklaşık 4-5 bin kişilik bir grubumuz olacak. Kadınlara eşleri veya çocukları ile gelmesi kaydıyla bin 500 kişilik bir grupta onlara oluşturduk. Bunların hepsinin sponsorlarını biz ayarlıyoruz. Bu geliştirilebilir. Burada yaklaşık 41 bin kişilik bu statta Trabzonspor’a destek olacak yeni bir kitle oluşturmak.  Bizim taraftar deneklerimiz var. Bedava bilet olmayacak ama onlarla da sponsor bularak görüşmeler yapacağız. 25 bin kombineyi buradaki ilk maça yetiştirmiş olacağız.
 
Avni Aker’in zemini iyi değildi doğru. Bir sonraki maçta görecekler ki Trabzonspor’un aslında her sene ilk lig maçlarında zemini kötü olur. Şuanda ise çok güzel. Orada çok önemli bir çalışma yapıldı. Zannediyorum ki bu ay sonu itibari ile burası toparlanmış olur ve önümüzdeki ay ilk maçımızı burada oynarız ama oynayana kadar bütün maçlar Avni Aker’de devam edecek.

TRABZONSPOR’UN DERDİ TAKIM OLAMAMAK

Bu sene çok kırılgan bir takımımızın olacağı, zig zagların, iniş çıkışların olacağını biliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk. Benim içinde bir hayal kırıklığı oldu. Ama şunu da görmemiz lazım. Burada yeni bir yapılanma içindeyiz. Yeniden yapılanma dediğinizde bu sadece sahaya çıkan 11’in becereceği bir iş değil. Buna kötü de olsa sonuçlar, taraftarının desteklemediği, sahip çıkmadığı bir Trabzonspor’un dirilmesini beklemek hayal olur. Sonuçlar kötü bile olsa takıma destek vermemiz lazım. Trabzonspor’un şuan ki derdi takım olamamak. İskelet oturtmayla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorun tek tek oyuncu sorunu değildir. Bunun içine dünyanın en iyi starlarını da koysanız kaybolup gider. Üstelik 3 yıldır Trabzonspor’un politikası hep bu oldu. Bunun mutlaka bir dönüşü olacak.

Açıklamaların tamamını izlemek için tıklayın;


HERKESİN İŞİNİ DAHA İYİ YAPMASI LAZIM

Biz derlenip toparlanıp tüm camia olarak takıma sahip çıktığımızda o çocukların arkalarında desteği gördüğünde ayakları yere daha sağlam basacak. Ben, Ersun Hoca ve kaptan Onur’a burada gerçekten çok büyük iş düşüyor. Benim nazarımda yönetim kuruluna, Ersun Hoca nazarında teknik ekibe ve Onur’un üzerinden ise kadroya bizlerin bu üçgen içerisinde camiayı da bunun arkasına alarak sorumluluğumuz tabi ki daha çok artıyor. Daha çok çalışılmak zorunda. Herkesin işini daha iyi yapması lazım. Büyük camialar kendi durumlarınız bilip ona göre hedef koyarlarsa bile insanların beklentileri vardır. Olanları benimde içime sindirmediğimin bilinmesini isterim. Oyuncular bu işin içinde ana aktörler ama en çok da onların desteğe ihtiyacı var. Bu hep beraber bir ayağa kalkma sürecidir. Devre arasına kadar ne kadar iyi gidebilirsek devre arasında daha iyisini yapmak.

PES EDEMEYİZ

Bizde bu takımın standardı daha yüksek oyunculardan oluşmasını isterdik. Olmaz, olamaz, yapamazsınız. Çünkü belli bir bütçeniz var. Bizim elinde sonunda 20 milyon Euro’luk bir kadro kurma şansımız vardı. Biz onun içinde tarihinin en sıkışık bütçesi ile genç bir kadro kurmak durumunda olduk. Şimdi sponsorluklarla gelirlerimiz artıyor. Bu bize devre arasında yeni bir manevra alanı doğuruyor. Geliriniz ne kadar artarsa o kadar bütçeniz genişleyebiliyor. Biz takım olmayı başaramazsak elimiz rahatlasa da yine verim alamazsınız. Burada kilit kelime istikrar. Yönetimin, teknik kadronun istikrarlı olması, bir takımın sürekli iyileştirilmesi yönünde istikrarlı olmasına ihtiyacı vardır bizim camiamızın. Bunu başardığımızda Trabzonspor gelecek yıllarına emin adımlarla ilerleyecek. Bugünler geride kacak. Acı çekmeden olmuyor. Tahammülümüz kalmadı ama pes edemeyiz. Keşke Trabzonspor’umuz bu durumlara düşmeseydi. Buradan kalkmak doğru adımların atılması ile mümkün.

ERSUN YANAL KENDİSİNİ TAKIMA ADAMIŞ DURUMDA

Bütün konuları hoca ile saatlerce masaya yatırıyoruz. Burada bir takım iskeleti oturtma ile ilgili sorun yaşıyor. Şanssızlıklarda oldu. Lig başındaki yenilgiler bir takımın takım olma olgusunu zorlaştırır. Bir taraftar hocayla oturup konuşsa her şeyin farkında olduğunu görecek. Camianın bildiği ama hocanın bilmediği bir şey yok. Hoca başından beri bu takıma olağanüstü mesai veriyor. Hoca en az benim ve taraftar kadar kendisini bu takıma vermiş ve daha fazlasını yapmak için çırpınmak zorunda ve öyle hayatını sürdürüyor. Kendisini Trabzonspor’un geleceğine adamış durumda. Hiç kimse başka soruları aklına getirmesin. Takımın içinde gerçekten bir cennet havası var. Herkesin arasında beklide Trabzonspor tarihinde az görülmüş bir ahenk var. Tamam çok iyi bir takımdan söz etmiyoruz ama sonuçlarında böyle olmaması lazım diye düşünüyorsunuz. O zamanda ortaya şu çıkıyor. Bu böyle gitmeyecek bir yerde kırılacak. Buna herkesin inanmasını istiyorum.

HİÇ BİR OYUNCUYA 1 LİRA BORCUMUZ YOK

Oyuncular kendi aralarında çok mahcup olduklarını konuşuyorlar. “Hiçbir şeyimiz eksik değil. Biz artık mahcubuz” diye konuşuyorlar. Bizim şuan da Trabzonspor’daki hiçbir futbolcuya tarihi geçmiş 1 lira borcumuz yok ve gününü geçirmeden ödemelerini yapıyoruz. Şimdi Ayın 15’inde yine günü geliyor. Hazırlığımızı yaptık. Bir sat geciktirmemek koşuluyla ödemelerimizi yapacağız. Ancak Trabzonspor ekonomik olarak hala inanılmaz bir süreçten geçiyor. Sadece bu ay futbolcular dahil ödememiz 35 milyon. Trabzonspor’un bu seneki anapara artı faiz ödemesi 95 Milyon. Ekonomik taraftar istikrar varsa burası düzelecek. Merak etmesinler. Onlar kadar benim üzüldüğümü bilsinler.

OYUNCULAR HATA YAPTIKLARINI BİLİYOR

Bu takım bizim. Bu takıma kötü gününde sahip çıkarsak, iyi günde zaten herkes sahip çıkacak. Biz eninde sonunda o muhteşem Trabzonspor’u yine göreceğiz. Kötü gününde sahaya çıkanlar “eyvah, acaba ilk hatada beni ıslıklayacaklar mı?” diye düşünüyorlar. Şuanda ilk seyircili maçımızı oynayacağız. Akhisar maçını bütün Trabzonsporluların takıma sahip çıkma maçı olarak görmesi lazım. Bu takım milyonların takımı. Oyuncular taraftarının arkasında durduğu bir Trabzonspor’u çok istiyorlar. Hata yaptıklarını biliyorlar ama onlarla dirileceklerini de biliyorlar. Gelin Pazar günü onlara sürpriz yapalım. Akhisar maçında muhteşem tribünlerle onlara yaşananları geride bırakarak sahip çıkalım. Gerçekten onalar buna muhtaçlar. Akhisar Maçında her oyuncu taraftarın sinyaline bakacaktır. Bunu onlardan esirgemeyelim.

ERSUN HOCAYA SCOUTU DAĞITALIM DEDİM

Futbolcu araştırma birimi (Scout) ne yapar? Kendi bilgileri ile y ada başkalarında var olan bilgilerle ne kadar etrafta kaliteli oyuncu varsa onu masaya getirme ve analiz yaparak rapor yazma işi onlara aittir. Scout ekibi ve Ersun Hoca birlikte çalıştı. Nevzat bey onlarla ilintiliydi ve yapılan bütün işlerin içinde ben varım. Hiç kimde scouta ona buna hata bulmasın, hatasıyla sevabıyla ne varsa ben, Nevzat Bey, Ersun Hoca ve Scout ekibi birlikte yaptık. Daha ekstra oyuncular bulamadınız mı diye sorabilirler. Çok bulduk. Neler bulduk neler. Fakat şunu anlamamız lazım. Bu oyuncuların alınmasında en az 4 tanesine ben gittim. Onlara gittiğim gibi başka onlarca oyuncuya da ben gittim. Alamadık. Scoutu Ersun Hocaya dağıtalım dedim. Ama yok. Bunlarda sorun yok.

ALACAĞI OYUNCUYA TEMİNAT VERECEKSE İNTİHAR ETSİN

Sorun Trabzonspor yönetimi olarak biz alamadık. Neden alamadık.  UEFA ile yaptığınız anlaşma gereği kısıtlamalarınız var. Bazı oyuncularla anlaşır gibi olduk. Bir iki gün sonra bozuldu. Diyor ki “başkan ya teminat verirsiniz gelirim ya da siz para ödemiyorsunuz. Trabzonspor’a gelmem.  Trabzonspor oyuncu alacak birde teminat mektubu verecek. Bunu yapacaksa intihar etsin. Trabzonspor’un ödemelerle ilgili itibar sorunu var. Ayrıca oyuncu Avrupa kupalarında olmadığınız için gelmek istemiyor.  Türkiye’de çok gündemde olan bir oyuncu var. Kasımpaşa’daki oyuncu. Ben onunla da çok görüştüm. Ama İstanbul’dan bir başka takım devreye girdiğinde, Başka başkan nedenlerle gelmek istemiyor. Oturup konuştuğunuzda hak da verebiliyorsunuz. Bende kimseye sormadan 5 oyuncuyu alıp gelebilirim. Bunu herkes düşünebilir. Ama Trabzonspor’un içinden geçtiği durum buna müsaade etmedi. Ayrıca bizim elimizde satılması gereken onlarca oyuncu vardı. O günler geride kaldı. Bir düşünelim biz bu oyunculardan nasıl kurtulduk. Bunları düşünmeliyiz.

TRABZONSPOR TAKIM OLAMADI

Siz takım olmayı başarırsanız. Oyuncu kendini gösterir. Sisteminiz varsa oyuncu uyum sağlar ve oynar. Eğer yine oynayamıyorsa bir yerde sıkıntı var demektir. Siz takım olamamışsınız. Bizim şuanda bir tane sorunumuz var. Trabzonspor takım olamadı ve bunu başarmak zorundayız. Biz geçen sene şampiyon olsaydı veya şampiyonlar ligine giden bir takım olsaydık. Suk böyle bir Suk olmazdı. Önce iskeletiniz oturacak. Bu takım şampiyonluğa oynayacak bir takım değildir ama bu da değildir. Nedir sorun Trabzonspor henüz takım olamadı. Onun için canımız yanıyor. Belki biraz daha yanacak. Ama bende Ak hisarla bu yangın bitsin istiyorum. İnşallah da bitecek.

DEVRE ARASI TRANSFERİ

Trabzonspor’un takım olamama sorununun yanında gol atamama sorunu var. Bu bir takım işi. Ön bölgeniz sağlıklı çalışmazsa kimi getirirseniz getirin atamazsınız. Belli ki devre arasına bizim daha acil olan yerlerimiz var. Devre arasında alınacak bir oyuncunun takıma hemen adapte olması lazım. Scout ekibi ve Ersun hoca acaba devre arasında bizim ihtiyacımız nedir diye araştırıyorlar. Trabzonspor’un devre arasında olacak itibarı sene başında olsaydı Başka bir Trabzonspor izlerdik. Devre arasına ve sonrasına o zemini hazırlıyoruz.
 
KAPTAN ONUR'A BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Takımın atmama gibi sorunu var. Gol yediği zaman toparlanamama sorunu var. Gol yendiğinde takım kenarda hocayı görmez. Bu noktada takım içinde derlenmeye ve toparlanmaya ihtiyacı var. Üçgenin bir ayağı kaptan Onur. Hepiniz kadar Trabzonsporlu, 10 yıldır burada. Takım içerisinde en tecrübelimiz. Şu anda konuştuğum konulara kaptanımız sahip çıkmalı. Bu ihtiyacı giderirken yine ağabey konumunda olanlar vardır. Onurla biz bunları milli takımda olsa konuşuyoruz. Onur ve arkadaşları daha böyle sahip çıkmasına bugünkünden daha fazla ihtiyacımız var. Sportif direktör konusu gündemimize gelmedi hiçbir zaman.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler