Muhalifler geri adım attı!

Gordion Otel'de kameraların karşısına geçen muhalifler, Bursa eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan sözcülüğünde kurultay çağrısıyla ilgili son görüşlerini dile getirdi. Akdoğan, 20'ye yakın eski CHP İl Başkanı ile bir değerlendirme yaptıklarını ve ortak bir met

Muhalifler geri adım attı!

Gordion Otel'de kameraların karşısına geçen muhalifler, Bursa eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan sözcülüğünde kurultay çağrısıyla ilgili son görüşlerini dile getirdi. Akdoğan, 20'ye yakın eski CHP İl Başkanı ile bir değerlendirme yaptıklarını ve ortak bir metin hazırladıklarını belirterek, o metinin eski il başkanlarının ortak sesi olduğunu söyledi.

"Genel Başkanımızın ve örgütümüzün tüm özverili çalışmalarına, gayretine ve ülke için kader seçimi olmasına karşın, genel seçimlerde beklenen sonuçlar alınamadı" diye metni okumaya başlayan Akdoğan, CHP'nin Meclis'te tutuklu vekillerinin tahliye edilmemesi için yemin etmemesini de değerlendirerek, bir karara vardıklarını kaydetti.

Akdoğan, metinden okuduğu o kısımda, "Milletvekillerinin göreve başlamadan önce Anayasa'da tanımı yapılan biçimde and içmemeleri, bu eylemi Sayın Balbay ve Sayın Haberal'ın tahliyelerine kadar sürdürecek olmalarının açıklanması, giderek bu durumu bir krize dönüştürmesi nedeniyle Parti Meclisi seçimi içeren olağanüstü kurultay çağrımızı tekrar değerlendirme gereğini duyduk" dedi.

Kurultay delegelerinin noterden imzalarıyla beyanda bulunmalarının halen sürdüğünü ifade eden Akdoğan, "İllerimizden bize ulaşan Olağanüstü Kurultay isteğini içeren başvuruların sayısından CHP tüzüğünde belirtilen toplanma sayısına ulaşılmakta olduğu anlaşılıyor. İl kongrelerinden seçilerek gelen kurultay delegesinin toplam sayısının yarısından fazlasının kurultay talebi olduğunun gerçeği dikkate alınmalıdır" diye konuştu

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler