Muhalefet tepkisi devam ediyor

 Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) çıkarmış olduğu Büyükşehir yasa tasarısı ile Türkiye genelinde 13 il Büyükşehir statüsü kazanmıştı. Bu kapsamda büyükşehir statüsü kazanan Trabzon’da merkez ilçe olarak tek ilçe olması muhalefet partilerin tepkisini

Muhalefet tepkisi devam ediyor

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) çıkarmış olduğu Büyükşehir yasa tasarısı ile Türkiye genelinde 13 il Büyükşehir statüsü kazanmıştı. Bu kapsamda büyükşehir statüsü kazanan Trabzon’da merkez ilçe olarak tek ilçe olması muhalefet partilerin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu 6360 Sayılı Yasa ile Büyükşehir olan Trabzon ilimizde nüfusu 305.000 olan Ortahisar ilçesi ve aynı adla Belediye kurulduğunu söyledi. Canalioğlu, “ Bu kapsamda Merkezde  2inci bir ilçenin kurulması yönünde vermiş olduğum Kanun Teklifine destek olmaları yönünde Trabzon Milletvekillerimize yazmış olduğum mektubu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, Faruk Nafiz Özak'a, Koray Aydın’a, Safiye Seymenoğlu’na ve Aydın Bıyıklıoğlu'na” gönderdiğini söyledi.

Aynı mektubu Haber61.net’e de gönderen Canalioğlu mektubunda şu ifadelere yer verdi.

İşte Canalioğlu’nun mektubu

23 Kasım2012 tarihinde TBMM’de kabul edilen, 6 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan,  6360 Sayılı 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunda Trabzon ili büyükşehir yapılmıştır. Trabzon ilinde, Trabzon Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere Trabzon Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Ortahisar İlçesi ve aynı adla bir Belediye kurulmuştur.

Bilindiği gibi; Trabzon İli 757.353 kişilik nüfusa sahiptir ve Merkez mahalleler ve köylerin toplam nüfusu 305.231 kişidir. Bu nüfusun merkez köylerdeki sayısı 65.175’dir. Bu sayı bazı illerin nüfusundan da fazladır. Nüfus yoğunluğunun bu denli yüksek olduğu bir bölgeye hizmet getirmede sıkıntılar yaşanacağından Merkezde iki ilçe ve iki belediye kurulması uygun olacaktır.

Bu bilgilere emsal olarak; Balıkesir’de  Altıeylül ve Karesi isimli iki yeni ilçe , Muğla’da Menteşe ve Seydikemer isimli iki yeni ilçe kurulmuştur.

Trabzon’umuzun gelişmesi, hizmet ve istihdam yaratılması hepimizin ortak ülküsü olduğunu biliyorum. Trabzon Merkez de 2 ilçe kurulması  İlimizin gelişmesine de önemli katkılar sağlayacaktır.

Bu bilgiler çerçevesinde 10/12/2012  tarihinde 690 sayısı ile vermiş olduğum Kanun teklifini bu hassasiyetle değerlendirmenizi temenni eder,

Sevgi ve Saygılarımı sunarım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler