"Muhalefet çatıya çıkacak adayı buldu"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili, “Muhalefet çatıya çıkacak bir isim buldu. Ben hem muhalefete hem de ismin kendisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı F

"Muhalefet çatıya çıkacak adayı buldu"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili, “Muhalefet çatıya çıkacak bir isim buldu. Ben hem muhalefete hem de ismin kendisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, basına kapalı olarak TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuarları’nı ziyaretinin ardından partisinin il danışma meclis toplantısına katıldı. AKKM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Bakan Işık, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili, “İsimleri halk değerlendirecek. Bunun ilk değerlendirmesini de 10 ağustos’ta yapacak. Bu noktada halkımız en doğruyu en güzeli yapacaktır. Hiç orada tereddüt taşımıyoruz. Bizim süreçle ilgili ve siyasi partilerin tavırlarıyla ilgili değerlendirme yapmamız doğru olur. Bu açıdan baktığımızda muhalefet çatıya çıkacak bir isim buldular. Ben hem muhalefete hem de ismin kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Partimizin adayını ne zaman açıklayacağı partimizin yetkili kurulları tarafından belirlenecek. Ortada resmi bir Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi var. 28 Haziran’da başlayacak. 3 Temmuz ise adaylık için son gün. 3 Temmuz’dan önce mutlaka bu aday isminin açıklanacağı muhakkak. Dolayısıyla hangi tarihte ismin açıklanacağı konusu parti genel merkezimizin inisiyatifinde bir konudur” diye konuştu.

“BÖCEK SORUŞTURMASI ADLİ BİR SÜREÇ”

Böcek soruşturması ile ilgili 5 kişinin tutuklanma talebi ile mahkemeye sevki hususundaki soruya Bakan Fikri Işık, “Böcek soruşturması adli bir soruşturmadır. Bizim idari açıdan dahlimizin olmadığı bir süreç. Biliyorsunuz Başbakan Erdoğan’ın konutunda ve ofisinde bulunan böceklerden dolayı savcılığın başlattığı süreç devam ediyor. Bu sürecin bir kısmında TÜBİTAK ile ilişkilendirilmeye çalışılmıştı. Ama Şuanda yürüyen bir süreç var. Bizim arzumuz bu sürecin sıhhatli yürümesi ve adalete uygun olarak sonuçlanmasıdır” cevabını verdi.

“OTOMOTİV TEST MERKEZİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Türkiye’de ilk kez Bursa’da kurulacak olan otomotiv test merkezindeki son durumla ilgili ile Bakan Işık, şunları söyledi.

“Otomotiv test merkezi bizim çok önem verdiğimiz Türkiye’nin özellikle otomotiv testlerinde dışa bağımlığı azaltacak her yıl milyonlarca dolar Euro’nun dışarı gitmesini engelleyecek bir proje. Bu noktada Bursa Yenişehir’de 3 milyon metrekareden daha fazla bir alının otomotiv test merkezi olarak ayrılması ve Avrupa’nın dünyanın sayılı otomotiv test merkezinin kurulması kararını almıştık. Bakanlar Kurulu’ndan kamulaştırma kararını çıkardık. Şuan kamulaştırma ve diğer işlemler devam ediyor. Arzumuz en kısa zamanda otomotiv test merkezinin Bursa Yenişehir’de faaliyete geçmesi ve artık hem bizim üreticimizin otomotiv sektörümüzün test için nakdinin ve zamanının boşa harcamayı veya gereksiz harcanmaması. Bunun hayata geçmesi için çok ciddi bir şekilde uğraşıyoruz. İnşallah bunu tamamlayacağız”.

“TÜRKİYE ARTIK BİLGİ İHRAÇ EDİYOR

Bilim teknoloji yüksek kurulu toplantısında alınan önemli kararların olup olmadığının sorulması üzerine Işık, “Bilim teknoloji Yüksek Kurulumuz tematik olarak toplantı yapıyor. Her toplantıda bir konu görüşülüyor. Bu toplantımızın konusu da medikal bio teknoloji alanındaydı. Aynı alanda Türkiye’de yerli üretimin yapılması ve bu noktada Türkiye’de AR-GE ve inovasyonun artırılması için çok önemli kararlar alındı. Bu kararlarda TÜBİTAK Sağlık Bakanlığımızı diğer bakanlıklar çok önemli çalışmalar yapmakla görevlendirildi. Aynı zamanda Türkiye’nin komple bilim ve teknolojide üst lige çıkması için yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi. İnşallah önümüzdeki süreçte bunun meyvelerini göreceğiz. Dün TÜİK bir araştırma sonucunu yayınladı. 2014 yılında 2013 yılına kadar kamu arge harcamalarında yüzde 29 artış var. Bu önemli bir artış, Demek ki devlet artık AR-GE’ye daha fazla yatırım yapıyor. Özel sektörde de AR-GE’ye yatırım çok daha ön plana çıktı. Artık Bosch gibi firmalarımız Türkiye’de ürettiği bilgiyi dışarıya satıyorlar. Bunlar Türkiye açısından son derece önemli gelişmeler. Türkiye artık sadece mal ve hizmet ihraç etmiyor. Aynı zamanda bilgi ihraç ediyor. Türkiye’nin bilgi ihraç eden ülkeler statüsüne gelmesi önemli bir aşamaydı. Bunu İnşallah başardık. İlk etapta 1 milyar doların üzerinde bilgi ihracat etmektir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler