Mücadele güçlü şekilde sürecek

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'ndan 8 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı saldırıyla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Toplumsal barışın pekiştirilm

Mücadele güçlü şekilde sürecek

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'ndan 8 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı saldırıyla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

''Toplumsal barışın pekiştirilmesi, sorunların çözülmesi, huzur ve sükunetin hakim olması, acıların ve gözyaşının dinmesi konusunda gayretler sürdürülürken, bu güçlü iradeyi zaafa uğratmak, güven ve istikrar ortamını sabote etmek isteyen terör örgütü, insanlık dışı kanlı eylemlerine devam etmektedir.

Türkiye, ülkenin bölünmez bütünlüğünden, devlet otoritesinden ve hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeden, kalıcı bir şekilde terör sorununu bitirmeye kararlıdır. Terörle mücadele, bu mücadelenin gerektirdiği araç ve yöntemlerle, bütün imkanlar seferber edilerek, en güçlü şekilde devam ettirilecektir.

Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve güvenliği için canları pahasına görev yapan güvenlik kuvvetlerimizin mensuplarına takdirlerimi ifade ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum."

Hedefine ulaşamayacak

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, aynı bölgede ikinci kez düzenlenen elim saldırıyı nefretle ve şiddetle kınadı. Çiçek, "Ülkemizin toplumsal barışı tesis etmek, kangrene dönmüş sorunları çözmek yolunda attığı adımları sekteye uğratmayı amaçlayan hain saldırılar, hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem