Mübarek'in eşi kefaletle serbest

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in eşi Suzanne Mübarek bazı varlıklarını kefalet olarak devlete devretti ve serbest kaldı.Suzanne Mübarek de eşi gibi, yasa dışı yollardan servet edindikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltındaydı.Hü

Mübarek'in eşi kefaletle serbest

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in eşi Suzanne Mübarek bazı varlıklarını kefalet olarak devlete devretti ve serbest kaldı.

Suzanne Mübarek de eşi gibi, yasa dışı yollardan servet edindikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltındaydı.

Hüsnü Mübarek rejim karşıtı protesto gösterileri sırasında silahsız sivillere ateş açılması emri vermekle de suçlanıyor.

Ancak ikisi de sağlık sorunları nedeniyle tatil beldesi Şarm el Şeyh'teki bir hastanede tedavi görüyordu.

Suzanne Mübarek'in gözaltı kararı kendisine bildirildiğinde kalp krizi geçirdiği bildirilmişti.

Daha sonra bazı yetkililer bunun panik atak olduğunu savundu.

Suzanne Mübarek serbest kalmak için Kahire'deki bir villanın yanı sıra, Mısır'daki bir banka hesabında bulunan 3 milyon dolarını devlete devretti.

Mübareklerin yargılanması gerektiğini savunan reformcular, ailenin 30 yıllık iktidar süresinde 10 milyarlarca dolarlık bir servete sahip olduğunu savunuyor.

Hüsnü Mübarek'in Mısır ve İsviçre'deki hesaplarına el konmuş olsa da, soruşturma çerçevesinde şimdiye kadar somut kanıtlara ulaşılamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem