Muammer Güler: Başkanlık sistemi gelecek

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 2019 yılında yerel seçimler, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı yıla denk geleceğini belirterek, ''O halde başkanlık sistemine doğru gidişin önünü açacak bir dönem olmalıdır bu'' dedi. Güler, AK Parti

Muammer Güler: Başkanlık sistemi gelecek
Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 2019 yılında yerel seçimler, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı yıla denk geleceğini belirterek, ''O halde başkanlık sistemine doğru gidişin önünü açacak bir dönem olmalıdır bu'' dedi.
 
Güler, AK Parti'nin ATO Kongre Merkezi'ndeki cumhurbaşkanı adayı tanıtım toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin, "Sayın Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olursa, başbakanlık için bir tahminiz var mı?" sorusuna Güler, "Önce ağzımızdaki cevizi kıralım' der Gaziantepliler. Şimdi önce bu işi halledelim. Ondan sonra ona da sıra gelecek" karşılığını verdi.
 
Güler, başka bir soru üzerine, "Bana göre 2019'da, Türkiye'de yerel seçimler, milletvekilliği seçimleri aynı yıla denk gelecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi de aynı yıla denk gelecek. O halde başkanlık sistemine doğru gidişin önünü açacak bir dönem olmalıdır bu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler