Monster Workstation: İşi Ehline Bırakın

Monster özellikle oyun severlerin çok iyi bildiği önemli oyun bilgisayarı markalarından biri. Bilinmeyen ise workstation yani iş istasyonu bilgisayarları kanadında da önemli işlere imza attığı. Workstation bilgisayar ise özellikle grafik tasarım, mimari,

Monster Workstation: İşi Ehline Bırakın


Monster özellikle oyun severlerin çok iyi bildiği önemli oyun bilgisayarı markalarından biri.

Bilinmeyen ise workstation yani iş istasyonu bilgisayarları kanadında da önemli işlere imza attığı. Workstation bilgisayar ise özellikle grafik tasarım, mimari, montaj vb. profesyonel işlerde kullanılmak üzere özellikle grafik performansı ve işlem gücü açısından kullanıcıyı tatmin edecek düzeyde performans sergileyecek donanımlara sahip.

Workstation bilgisayar modelleri, bilinen bilgisayarların aksine Nvdia Quadro grafik kartlarını kullanıyor. Bu grafik kartı piyasadaki rakiplerinin aksine üst düzey performans bilgisayarları için özel olarak geliştirilmiştir. İntel Xeon veya yeni nesil i7 işlemci kullanan Monster iş istasyonları laptop yapılarıyla öne çıkıyorlar. Yüksek performanslı bilgisayar denilince hayal ettiğimiz hantal bir masaüstü bilgisayarla aynı hatta daha iyi performanslar sergileyen bir canavarın dizlerinizin üstünde olduğunu hayal edin.

Taşınabilir Bir Profesyonel

Dizlerinizin üstüne alabileceğiniz  performans canavarı workstation laptop , işinizi yapmanız için belirli bir mekana kısıtlanma zorunluluğuna son veriyor. Bir mimarsınız, Maya ya da 3ds Max gibi bir modelleme programı üzerinden render almanız gerekiyor. Bunun için ofisinize gitmeye, masaüstü bilgisayarınızın karşısında oturmaya mahkum olmanıza gerek yok. Monster workstation laptop modelleri sunduğu mobil çözümlere rağmen boylarından büyük işler başarıyor ve birçok masaüstü workstation modeline de kafa tutacak bir performans sergiliyor.



Monster Markut M7 V 1.3: Tasarımcının Kara Gün Dostu

Nvdia Quadro K5100M ekran kartı, özellikle CAD yani bilgisayar destekli tasarım program kullanıcılarına yüksek bir grafik performansı sunması için özel olarak geliştirildi. Grafik işlemci performansını, ultra hızlı grafik işlemci mimarisine ve Nvdia'nın ölçeklenebilir geometri motorunun birleşimine borçlu. Kısacası Monster Markut M7 V1.3 rakipleriyle kıyaslanamayacak kadar yüksek kalitede bir grafik kartına sahip.

Yüksek performans bilgisayarlar için geliştirilen Intel Xeon işlemcinin de gücünü yabana atmamak gerekiyor. Profesyonel kullanıcıya hitap ettiğinin bilincinde olan Monster, M7 V1.3 modelinde 32 GB'a kadar yükseltilebilen Dual-Channel bellek teknolojisi sayesinde kullanıcısına esnek bir bellek kapasitesi sunuyor.

Tasarım işiyle uğraşanlar için olmazsa olmaz şartlardan birisi en az iki ekranda iş yapabilmektir. Monster Markut M7 V 1.3 ve tabii ki diğer Monster mobil workstation modelleri çoklu ekran desteği ile tasarımcının bu endişesini de fazlasıyla gideriyor.

Günümüzde artık ofislere tıkılıp kalmak çoktan iş dünyasının trend listelerinde alt sıralara kadar inmeye başladı. Günümüz modern tasarımcısının hem iş yükünü hafifletecek hem de hareket kabiliyetini kısıtlamayacak mobil workstation çözümlerini Monster'da bulmanız mümkün.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem