Molotoflu dehşet: 2 polis yaralı

Mersin'de terörist cenazesinde çıkan olaylar nedeniyle, aralarında BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da bulunduğu 43 kişinin tutuklanmasının ardından, terör örgütü PKK yandaşları 2 marketi kundaklayıp, biri polis otosu olmak üzere 5 taşıtı molotofkokt

Molotoflu dehşet: 2 polis yaralı

Mersin'de terörist cenazesinde çıkan olaylar nedeniyle, aralarında BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da bulunduğu 43 kişinin tutuklanmasının ardından, terör örgütü PKK yandaşları 2 marketi kundaklayıp, biri polis otosu olmak üzere 5 taşıtı molotofkokteyleri atarak, yaktı. Olaylarda 2 polis memuru hafif yaralandı, 5 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen 'Rojhak' kod adlı PKK'lı terörist Sadık Kaya'nın 4 Ekim'de Güneykent Mezarlığı'ndaki cenazesinde bir grup, polise taş ve molotofkokteyleriyle saldırmıştı. Olaya müdahale eden polis, BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 48 kişiyi gözaltına aldı. Bu zanlılardan 43'ü çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklandı.

Tutuklamalar üzerine gece geç saatlerde kimliği belirsiz 15 kişi, Hal Mahallesi'nde iki otomobili molotofkoteyli atarak kundakladı. Terör örgütü yandaşları, daha sonra Demirtaş Mahallesi 205'inci Cadde üzerinde bulunan 2 marketi de molotofkokteylleri ile ateşe verdi. Alevler arasında kalan marketlerin bulunduğu bölgeye giden polis ekipleri de terör örgütü yandaşlarının hedefi oldu. Saldırganlar, bir ekip otosuna da motolofkokteyli attı. Olayda 2 polis memuru hafif yaralandı. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan saldırganlar, 2 otomobili de aynı şekilde kundakladı.

Marketlerde çıkan yangınları ve yanan araçları Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri söndürdü. Mersin polisini alarma geçiren olaylarla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem