Molotofa 8 yıl hapis cezası!

Gezi Parkı eylemleri, bardağı taşıran son damla oldu. Meclis İçişleri Komisyonu , molotof kokteyli ve havai fişeği ateşli silahlar kanununa almaya karar verdi. Alt komisyon raporunda gerekli düzenlemeler yapıldı. Yeni silah yasasında molotof kokteyli, sal

Molotofa 8 yıl hapis cezası!
Gezi Parkı eylemleri, bardağı taşıran son damla oldu. Meclis İçişleri Komisyonu , molotof kokteyli ve havai fişeği ateşli silahlar kanununa almaya karar verdi. Alt komisyon raporunda gerekli düzenlemeler yapıldı.
 
Yeni silah yasasında molotof kokteyli, saldırı aracı sayıldı. "Yanıcı ve parlayıcı madde kullanılarak oluşturulmuş, el yapımı saldırı veya savunma aracı" olarak tanımlandı.
 
Öngörülen ceza da son derece ciddi. Molotof kokteyli taşıyan veya bulunduranlara, 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek.
 
Eğer örgütlü suç varsa, bu ceza yüzde 50 artırılacak. Molotof, bir örgüt faaliyeti için kullanılırsa 12 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.
 
Tasarıda, havai fişek lerin saldırı amaçlı kullanılması da hapis cezasına bağlandı. Hem de 1 yıldan 3 yıla kadar. Havai fişekle asker veya polise saldırıldığında ise verilen ceza 1 kat artırılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler