MOBESE Polisleri Tazminat İstiyor!

İstanbul başta olmak üzere diğer illerdeki MOBESE merkezlerinde görevli operatörler, 12 saat kesintisiz kamera izlediklerinden dolayı radyosyona maruz kaldıklarını belirterek, istihbarat, narkotik, terör, güvenlik gibi oparasyonel şubelerde görev yapan me

MOBESE Polisleri Tazminat İstiyor!

İstanbul başta olmak üzere diğer illerdeki MOBESE merkezlerinde görevli operatörler, 12 saat kesintisiz kamera izlediklerinden dolayı radyosyona maruz kaldıklarını belirterek, istihbarat, narkotik, terör, güvenlik gibi oparasyonel şubelerde görev yapan meslektaşlarına ödenen İŞ RİSKİ tazmatının kendilerine de ödenmesini talep ediyorlar.

Megakent İstanbulu birileri günün 24 saati kesintisiz gözetliyor.Kent merkezinde 1179 noktada bulunan 4 bin 17 kameradan alınan görüntüler fiber optik hatlarla hem ilçe emniyet müdürlüklerine hem de İstanbul Emniyet Müdürlüğünün merkez MOBESEye anında iletiliyor.

Megakentte yaşanan cinayet,kapkaç,hırsızlık gibi birçok asayiş olayı da, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün 2005’te hayata geçirdiği Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu’na (MOBESE) yakalanıyor.
Merkez ilçe Belediye Başkanlıkları da ilçerinde huzur ve sükunun sağlanması için İlçe Emniyet Müdürlüklerine MOBESE kamerası kurulumu sağlanması için maddi yönden destek veriyor.

İstanbul’daki 1179 noktada bulunan 4 bin 17 kameradan alınan görüntüler fiber optik hatlarla hem ilçe emniyet müdürlüklerine hem de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne merkez MOBESE'ye anında iletiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Merkez ve ilçe MOBESE merkezlerinde görevli operatörler,12 saat kesintisiz kamera izlediklerinden dolayı radyosyona maruz kaldıklarını belirterek, istihbarat,narkotik,terör, güvenlik gibi oparasyonel şubelerde görev yapan meslektaşlarına ödenen İŞ RİSKİ tazmatının kendilerine de ödenmesini talep ediyorlar.

Adli makamların talebi üzerine terör,asayiş ve trafik olaylarına ilişkin MOBESE kamera görüntüleri veriliyor. İstanbul genelinde elde edilen MOBESE kamera görüntüleri merkez MOBESE'de onlarca ekrandan günün 24 saati kesintisiz analiz ediliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Merkez ve ilçe MOBESE merkezlerinde görevli operatörler, kamera monitorlarının karşısında 24 saat kesintisiz vardiya halinde çalışıyor.MOBESE Operatörleri, 12 saat kesintisiz kamera izlediklerinden dolayı radyosyona maruz kaldıklarını belirterek, istihbarat,narkotik,terör, güvenlik gibi oparasyonel şubelerde görev yapan meslektaşlarına ödenen İŞ RİSKİ tazmatının kendilerine de ödenmesini ilgililerden talep ediyorlar.

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ," MOBESE başta terör,asayiş olmak üzere trafik olayların aydınlatılmasında da önemli görev üstleniyor. Olayı aydınlatmada yargıya kolaylık sağlıyor. MOBESE görüntüleri artık tartışılmasız delil oluşturuyor." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem