MİT'in çalışmaları canlarını sıktı

Akdeniz'deki petrol arama krizi hala devam ediyor. MİT'in, Güney Kıbrıs ile İsrail'in Akdeniz'de petrol aramaya başlamasından sonra kurduğu uzman personelden oluşan özel birim ise bazılarını epey rahatsız etmiş görünüyor...Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin İsra

MİT'in çalışmaları canlarını sıktı

Akdeniz'deki petrol arama krizi hala devam ediyor. MİT'in, Güney Kıbrıs ile İsrail'in Akdeniz'de petrol aramaya başlamasından sonra kurduğu uzman personelden oluşan özel birim ise bazılarını epey rahatsız etmiş görünüyor...

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin İsrail'in desteğiyle Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramaya başlamasıyla ortaya çıkan gerginlik Akdeniz'de 3'lü istihbarat savaşına dönüştü. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Akdeniz'deki krizin ardından Dış İstihbarat'a bağlı Stratejik İstihbarat Daire Başkanlığı bünyesinde yalnızca petrol, Kıbrıs ve İsrail konularında uzman personelden oluşan ve Kıbrıs'ta faaliyet gösteren özel bir birim kurması İsrail gizli servisi Mossad ile ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni de temsil eden Yunanistan gizli servisi EYP'yi rahatsız etti.

GERGİNLİK ARTTI

Sabah'ın haberine göre, MİT'in, Kıbrıs Rum Kesimi'nin kendisine ait olduğunu öne sürdüğü MEB'lerle ilgili detaylı ekonomik istihbarat raporları hazırladığı belirtildi. Türkiye'nin bu çalışmaları, MİT ile Mossad ve EYP arasındaki mücadelenin kızışmasına neden oldu.

GEÇİŞ YASAKLANDI

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanı Korgeneral Stilyanos Nasis de MİT'in Güney Kıbrıs'ın Akdeniz'deki petrol ve doğalgaz rezervleri ve politikalarına ilişkin gizli bilgileri öğrenmesi üzerine bir kararname yayınlayarak askerlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geçişini yasakladı. Kararın, EYP ve Mossad'ın telkinleriyle alındığı belirtildi. Türkiye'nin etkin istihbarat faaliyeti yürüttüğünü gören Mossad, EYP ile gizli bir anlaşma yapıp Rum tarafının istihbarat operasyonlarına yön vermeye başladı.

"ASKERLER MİT'İN ELİNDE"

Mossad, geçtiğimiz günlerde alışveriş için gittiği KKTC'de hırsızlık yaptığı gerekçesiyle yakalanan üst düzey Rum Milli Muhafız Ordusu subayının MİT tarafından devşirilmeye çalışıldığını Güney Kıbrıs'ta çıkan Fileleftheros adlı günlük gazeteye sızdırdı. Gazetenin 21 Ekim tarihli sayısında "Askerler MİT'in elinde" başlığıyla haber yayınlandı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler