MİT’çi Tarık dosyası da raftan indi

Savcı Karaali, amca Celalettin Ümit’le de görüştü.İstanbul Özel Yetkili Savcısı Hakan Karaali, Susurluk skandalıyla ismi gündeme gelen kayıp MİT muhbiri Tarık Ümit dosyasını da yeniden açtı. Eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın’ın faili meçhul cinayetler

MİT’çi Tarık dosyası da raftan indi

Savcı Karaali, amca Celalettin Ümit’le de görüştü.

İstanbul Özel Yetkili Savcısı Hakan Karaali, Susurluk skandalıyla ismi gündeme gelen kayıp MİT muhbiri Tarık Ümit dosyasını da yeniden açtı. Eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın’ın faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak 10 saat ifade verdiği Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali’ye, Tarık Ümit’in ortadan kaybolmasıyla ilgili de bilgi verdiği öğrenildi. Savcı Karaaili, Çarkın’ın ifadelerinin ardından 15 yıldır Tarık Ümit olayının izini süren amcası Cemalettin Ümit’le de görüşerek kendisinden bilgi aldı. Amca Cemalettin Ümit savcının elindeki dosyalar arasında yeğenin dosyasının da olduğunu kaydetti.

MİT muhbiri Tarık Ümit’in amcası Cemalettin Ümit’in amcası Cemalettin ümit, kaybolduğu 2 Mart 1995 gününden bu yana yeğeninin akıbetini araştırıyor. Faili meçhullerle ilgili açıklamalarının ardından Özel Harekatçı Ayhan Çarkın’la görüştüğünü belirten Amca Ümit, Çarkın’ın kendisine yeğeninin kaybolmasıyla ilgili olayın iç yüzünü anlattığını söyledi. Faili meçhulleri soruşturan Özel Yetkili Savcı Hakan Karaali ile de görüşen Cemalettin Ümit, savcının elindeki dosyalardan birinin de yeğeni Tarık Ümit’e ait olduğunu söyledi.

Susurluk’un kara kutusuydu
Cemalettin Ümit’in verdiği bilgilere göre Tarık Ümit, Erenköy Divan Pastanesi’nden Özel Harekatçı polisler Ziya Bandırmalıoğlu ve Ayhan Akça tarafından alınarak Kozyatağı’ndaki evine götürülen Tarık Ümit, evde bulunan İbrahim Şahin ve ekibi tarafından bir minibüse bindirilip Yalova’da bir çiftlik evine götürülmüş. Çiftlik evinde Susurluk skandalanının başaktörleri Abdullah Çatlı, İbrahim Şahin, Haluk Kırcı ve Sami Hoştan tarafından 4 gün boyunca işkenceyle sorgulanan Tarık Ümit, dördüncü günün sonunda öldürülüp cesedi betona gömülerek denize atılmış. Tarık Ümit olayı Susurluk ilişkilerinin çok girift noktasında yer alması açısından büyük önem taşıyor. İddialara göre dönemin mafya ve uyuşturucu trafiğini yöneten Susurluk ekibi bu ilişkiler ağını yakından bilen Tarık Ümit’in konuşmasından çekindikleri için onu öldürdü.

‘Soruşturmayı Veli Küçük kapattı’
Yeni başlayan soruşturmanın hem Tarık Ümit cinayetini, hem de Susurluk sürecindeki uyuşturucu rantı etrafında şekillenen kirli ilişkileri aydınlatması bekleniyor. Yeğeninin son zamanlarda bu ilişkileri açıklamaya yönelik bir tutum içine girdiğini belirten amca Cemalettin Ümit, Tarık Ümit dosyasının kapatılma sürecinin de söz konusu bağlantılara ışık tutacak nitelikte olduğunu söyledi.

Amca Cemalettin Ümit, yeğeni Tarık Ümit’in kaybolması üzerine açılan soruşturmayı Ergenekon tutuklmu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün kapattığını, hazırlanan raporu da yok ettiğini söyledi. Ümit “Tarık’ın arabası Çerkezköy jandarma bölgesinde bulunduğundan dolayı, soruşturmayı Ahmet Altıntaş diye bir jandarma istihbarat astsubayı yürüttü. Çok ciddi çalışmaları oldu. İşin sonuna gelmiş, konuyu çözmüştü. Olayın faili olarak tespit ettiği insanları gözetim altına aldı. Derhal Ankara’ya haber uçtu. Kısa bir süre sonra bunları bırakması için emir geldi ve bıraktılar. Altıntaş’ı arayıp ‘elindekileri bırak’ diyen de Veli Küçük’tü. Soruşturma sonucunda hazırlanan rapor da yok edimldi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem