MİT yasası mutlaka çekilmeli

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "MİT Yasası mutlaka çekilmeli ama yetmez. Başbakan ve yetkililer çıkıp gerçekten MİT Türkiye'yi Suriye'de bir bataklığa sürükledi mi sürüklemedi mi net bir şekilde yanıt vermeliler" dedi.Güneş, TBMM'de düzenlediği ba

MİT yasası mutlaka çekilmeli

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "MİT Yasası mutlaka çekilmeli ama yetmez. Başbakan ve yetkililer çıkıp gerçekten MİT Türkiye'yi Suriye'de bir bataklığa sürükledi mi sürüklemedi mi net bir şekilde yanıt vermeliler" dedi.

Güneş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen MİT'in yapısında değişiklik öngören yasa teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin Suriye politikasını ve MİT'in uygulamalarına ilişkin eleştirilerde bulunan ve bununla ilgili dış basında yer alan haberleri aktaran Güneş, Dışişleri Bakanlığı'nda Suriye konusunda yapılan toplantıya ait olduğu iddia edilen ses kaydına da değindi. Bu kayıttaki sözlerin yalanlanmadığını ifade eden Güneş, "Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı kurulduğundan bugüne böyle kirli işlerin içine hiç girmemiştir. Ve halen de girmediğine inanmak istiyoruz. Bunu aydınlatması gereken de hükümet yetkilileridir" diye konuştu.

Suriye politikasıyla ilgili bazı iddiaların gerçek olması halinde Türkiye'nin çok zor durumda kalacağını ileri süren Güneş, "Türkiye Lahey'de yargılanabilir. Bu karşımıza gelebilir" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Güneş, MİT'in Meclis denetimine açılabileceği yönündeki açıklamalarla ilgili olarak da milltvekillerinin MİT ile ilgili bilgi sahibi olamayacaklarını bu nedenle de denetimin gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.

Güneş, şunları kaydetti: "550 milletvekili içinde hükümetin üyesi olan başbakan ve birkaç kişi haricinde bu bilgilere sahip kaç kişi vardır? Yoktur. Ben MİT'i nasıl denetleyecektim? Bunun gerçekçi bir tarafı var mı? Dünyanın neresinde istihbarat teşkilatlarıyla ilgili milletvekillerinin bilgisi olabilir? Burada önemli olan kanunla onları sınırlandırmak, yanlış yetkileri vermemektir. Bizi aldatmaya çalışıyor. Sayıştay bize bilgi verecek de biz bütçeyi denetleyeceğiz, Sayıştay rapor getirmiyor. Ne yapacaksın? Bu MİT Yasası mutlaka çekilmeli ama yetmez. Başbakan ve yetkililer çıkıp gerçekten MİT Türkiye'yi Suriye'de bir bataklığa sürükledi mi sürüklemedi mi net bir şekilde yanıt vermeliler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem