MİT vekilleri uyarmış

GAZİANTEP’teki bombalı saldırıdan önce bölge milletvekillerinin MİT ve Jandarma tarafından uyarıldığı ortaya çıktı.Bölgede terör örgütünün yoğun bir hareketlilik içinde olduğuna dikkati çeken güvenlik birimlerinin milletvekillerinden, özellikle bu hareket

MİT vekilleri uyarmış

GAZİANTEP’teki bombalı saldırıdan önce bölge milletvekillerinin MİT ve Jandarma tarafından uyarıldığı ortaya çıktı.

Bölgede terör örgütünün yoğun bir hareketlilik içinde olduğuna dikkati çeken güvenlik birimlerinin milletvekillerinden, özellikle bu hareketlenmenin olduğu bölgelerdeki seçim gezilerini ertelemelerini istedikleri de bildirildi. 

"Hareketlilik var diye uyarıldık" 

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bu konuda uyarıldıklarını doğrulayarak, “Gaziantep bölgesine yoğun bir terörist geçişi oldu. El Muhaberat ajanları da bölgeye geçti. MİT ve Jandarma’dan da bizlere burada terör örgütünün çok fazla hareketlenmesinin olduğu, bu nedenle gezilerimizi ertelememiz yönünde uyarı geldi” dedi. 

"Bir haftadır uyarılıyorduk" 

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de, “İlçelere giderken güvenlik açısından sıkıntı olduğu yönünde bizlere bir haftadır uyarılar yapılıyordu” dedi. PKK’nın bölgede bir eylem yapacağının da bilindiğini savunan Şeker şöyle dedi: 

"Sınırımız yol geçen hanı" 

“Bölgede hiçbir sınır güvenliğimiz yok. Sınırımız yol geçen hanı gibi. İnsanlar sınırdan elini kolunu sallayarak gidip geliyor, aynı şekilde silahlar da gidip geliyor. Bu gelenlerin kim olduğu da bilinmiyor. Sınırda denetim bizden çıkmak üzere, kamplarda zaten denetim bizde değil, isteyen elini kolunu sallayarak çıkıp giriyor. Gaziantep’te 3 bin Suriye’den gelen aile var, bunlar kimdir necidir bilmiyoruz, ev kiralayıp oturuyorlar. Bölgede sadece terör örgütü, El Muhaberat değil dünyanın bütün istihbarat örgütleri de cirit atıyor. Onun için bölgede ciddi bir güvenlik zaafiyeti mevcut. Bu sadece bölge için değil, ülke güvenliği için de zaafiyet oluşturuyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler