MİT TIR’larında ne vardı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu durdurulan TIR’larla ilgili olarak “Peki içinde ne var? Açık söyleyeyim, içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez.Gidilen yer ilgilendirir, hedef ilgilendirir’ dedi. HaberTürk Televizyoun’da canlı yayına katılan Başbakan Ahmet Davut

MİT TIR’larında ne vardı?
Başbakan Ahmet Davutoğlu durdurulan TIR’larla ilgili olarak “Peki içinde ne var? Açık söyleyeyim, içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez.Gidilen yer ilgilendirir, hedef ilgilendirir’ dedi.
 
HaberTürk Televizyoun’da canlı yayına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu Veyis Ateş moderatörlüğünde gazeteciler Nihal Bengisu Karaca ve Mustafa Kartoğlu’nun sorularını yanıtladı.
 
DURDURULAN MİT TIR’LARI
 
Programda durdurulan MİT TIR’larıyle ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu “ Türkiye hiçbir yerde terör örgütlerini desteklemedi. Türkmen cephesi bizden yardım talep etti, ’Türkiye elini uzatmazsa katliamdan geçiriliyoruz’ dediler. İzin almadan bir yere baskın yapmak kimin haddine?” dedi.
 
Veyis Ateş’in MİT TIR’larında ne vardı sorusuna Davutoğlu “Çok açık söylüyorum. Devlet idare ediyoruz, oyun oynamıyoruz. Biz talimat vereceğiz Türkmenleri koruyacaksınız diye, başka bir beyefendi veya paralel yapı, bir grup hükümeti zaafa uğratmak için gelip orada onu yapacaklar, ve bu da bir basın özgürlüğü olacak öyle mi? Amirinden izin almadan kimin haddine bir yere baskın yapmak? Amirleri kim onların? Hükümet. Hükümeti kim seçmiş? Millet. Millete yönelik bir eylemdir bu. Onların görevi değil” şeklinde cevap verdi.
 
Başbakan Davutoğlu durdurulan TIR’larla ilgili olarak “Peki içinde ne var? Açık söyleyeyim, içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez. Gidilen yer ilgilendirir, hedef ilgilendirir. Lojistik destek dedik, insani yardım dedik, bizim sınırımızda bir savaş seyrediyorsa o savaşın Türkiye’ye gelmemesi için eğer o tedbir o gün alınmamış olsaydı, mülteci sayısı 1500 daha artabilirdi. TIR’ların durdurulmasından sonra Türkmenler büyük kayıplara uğradı” dedi.
 
"BANA İSİMLERİNİ VERDİLER"
 
Siirt’te olduğu sırada 5 gencin dağa kaldırılmasıyla ilgili kendine isim verildiği ifade eden Başbakan Davutoğlu “Siirt’deydim bana isimlerini verdiler. 5 genç dağa kaldırılıyor. Aileleri tehdit ediliyor. 1 Ekim’de görüştüğümüz Demirtaş, eğer 6 Ekim’de ayaklanın diye tweet atıp, silahlanın diye tweet atıyorsa burada bir niyet problemi var demek. Bizim açımızdan çözüm sürecinde kesintiye uğrayan şey, bununla ilgili olarak belli tarafların kendi gündemlerini dayatmaları. Silahsızlanma” şeklinde konuştu.
 
STAJYERLERE ÜCRET DÜZENLEMESİ
 
Üniversite den mezun olup stajyer olarak çalışanlarla ilgili ücret düzenlemesi müjdesi veren Başbakan “Biz Türkiye’nin her iline üniversite kurarak oradaki gençlerin hayat standardını yükselttik. Şimdi stajyer olarak çalışanlara da ücret düzenlemesi getiriyoruz. Eğitim, staj, iş. Stajını alacak istihdam edecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler