MİT TIR'ların durduran savcılara şok

Tarsus 2. Ceza Mahkemesi tarafından 4 savcı ve 1 kurmay albay için tutuklama kararı verildi. Tarsus 2. Ağır ceza mahkemesi savcılar hakkındaki tutuklama kararını HSYK'nın talebi ile verdi.Yakalama kararı çıkarılan isimler şöyle:Dönemin Adana Başsavcısı Sü

MİT TIR'ların durduran savcılara şok

Tarsus 2. Ceza Mahkemesi tarafından 4 savcı ve 1 kurmay albay için tutuklama kararı verildi. Tarsus 2. Ağır ceza mahkemesi savcılar hakkındaki tutuklama kararını HSYK'nın talebi ile verdi.

Yakalama kararı çıkarılan isimler şöyle:

Dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, dönemin Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca, Adana TMK savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay.

Yakalama kararı HSYK Başmüfettişi talebi üzerine suç yerine en yakın ağır ceza olan Tarsus İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verildi.

5 ismi "cebir ve şiddet kullanarak T.C. hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen yaptırmayı engellemeye teşebbüs etmek, devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlaması yönetildi.

'GÜCE BİAT EDENLER HUKUKU YOK SAYIYOR'

Hakkında tutuklama kararı verilen ve MİT'e ait TIR’larının Adana’da durdurulması soruşturmasını yürüten 5 savcıdan biri olan Özcan Şişman, ilk değerlendirmesinde "Güce biat edenler hukuku yok sayıyor" dedi. 

Dakika dakika neler oluyor? Öğrenmek için hemen tıklayın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem