MİT'te flaş atama!

Hakan Fidan'ın sağ kolu olan Trabzonlu İsmail Hakkı Musa Paris Büyükelçiliğine atandı.

MİT'te flaş atama!
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yardımcısı İsmail Hakkı Musa, Paris Büyükelçiliğine atandı.

HAKAN FİDAN'IN SAĞ KOLUYDU

Paris ve Berlin Büyükelçilerinin atamalarının yapılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, MİT Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi İsmail Hakkı Musa Paris Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ali Kemal Aydın ise Berlin Büyükelçisi oldu.

Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarı olmasının ardından MİT'e geçen ve Müsteşar Yardımcısı olan İsmail Hakkı Musa, Fidan'ın AK Parti'den milletvekili adayı olmak için istifa ettiği dönemde vekaleten Müsteşarlık görevine getirilmişti. MİT Müsteşar Yardımcısı Musa’nın Paris’e atanması, MİT’te yapılması beklenen yapılanmanın işareti olarak yorumlandı. 
 

İSMAİL HAKKI MUSA KİMDİR?

İsmail Hakkı Musa, 1960 Trabzon Araklı Dağbaşı doğumludur.

1987 yılında Nancy II Üniversitesi Hukuk, İktisat ve İşletme Fakültesi Siyasi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. 1988 yılında Nancy II Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. 2001-2008 yıllarında ise aynı üniversitede Kamu Hukuku/Topluluk Hukuku alanında doktora yaptı. Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'ın 1000. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Onur Madalyası verilen İsmail Hakkı Musa meslek hayatında sırasıyla bir çok önemli görevde bulundu.

8 Ocak 2004-29 Eylül 2005 tarihleri arasında Kazan başkonsolosu, 15 Ekim 2007-12 Eylül 2009 tarihleri arasında Lyon başkonsolosu, 1 Kasım 2011-15 Ekim 2012 tarihlerinde Brüksel büyükelçisi olarak görev yaptı, 2012 yılında MİT müsteşar yardımcılığına atandı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın seçimlerde aday olmak için istifa etmesi üzerine 10 Şubat 2015 tarihinde MİT Müsteşarlığı'na vekaleten atandı. Bu görevini 10 Mart 2015 tarihine kadar sürdürdü. 28 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Paris büyükelçisi olarak atandı. 

Evli ve iki çocuk sahibi olup, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem