MİT personeline soruşturma

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan, Yasemin Çongar, Mehmet Baransu, Markar Eseyan ve Amberin Zaman’ın da bulunduğu 9 kişiyi, farklı kimlik bilgileri vermek suretiyle mahkemeyi yanıltıp dinledikleri iddia ed

MİT personeline soruşturma

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan, Yasemin Çongar, Mehmet Baransu, Markar Eseyan ve Amberin Zaman’ın da bulunduğu 9 kişiyi, farklı kimlik bilgileri vermek suretiyle mahkemeyi yanıltıp dinledikleri iddia edilen bazı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlileri hakkında soruşturma başlatılması için Başbakanlık'tan izin istedi. Söz konusu MİT görevlileri hakkında “resmi belgede sahtecilik”, “haberleşmenin gizliliğini ihlal” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından soruşturma başlatılmasının talep edildiği kaydedildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Başbakanlık'a gönderilen yazıda, soruşturma izni istenen görevlilerin ismi belirtilmezken, “MİT İstanbul Bölge Başkanı, ve yazıyı imzalayan diğer görevliler” denildi. Savcılığın yazısında, yapıldığı iddia edilen usulsüz işlemlerle dinleme kararını veren mahkemelerin zan altında kaldığı ve MİT'in imajının zedelendiği kaydedildi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler