MİT krizinde flaş gelişme!

KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 5 MİT mensubunu ifadeye çağıran soruşturma savcısı Sadrettin Sarıkaya dosyadaki görevinden alındı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Sarıkaya’nın yerine iki öze

MİT krizinde flaş gelişme!

KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 5 MİT mensubunu ifadeye çağıran soruşturma savcısı Sadrettin Sarıkaya dosyadaki görevinden alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Sarıkaya’nın yerine iki özel yetkili savcı dosyada görevlendirildi. KCK soruşturmasına savcılar İsmail Işık ve Adem Özcan görevlendirildi. Özel yetkili savcı Bilal Bayraktar’ın ise soruşturma dosyasındaki görevi devam ediyor. Bundan sonra KCK soruşturmasını savcılar Bilal Bayraktar, İsmail Işık ve Adem Özcan yürütecek. Sarıkaya’nın dosyadaki görevinden alınmasının nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Sorgu sırasında öğrendi

KCK soruşturması dosyasındaki görevinden alınan özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya, ‘Görevimizi yaptık’ diye konuştu.

Savcı Sarıkaya, KCK soruşturması dosyasındaki görevinden alındığı bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde öğrendi. Bir soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin ifadesini almak için adliyede bulunan Sarıkaya, dosyadaki görevinden alındığını ‘sorgu’ arasında öğrendi.

Sarıkaya konuya ilişkin, “Yapılacak bir şey yok. Başsavcılığın takdiri. Yeni görevlendirme bugün gerçekleştirildi. Biz görevimizi yaptık" ödiye değerlendirmelerde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem