MİT: Kaseti PKK sızdırdı

MİT yaptığı inceleme sonunda ses kaydını PKK'nın sızdırdığını iddia etti.PKK ile MİT görüşmesine ait ses kaydının MİT'teki ilk incelemesinin sonucu, görüşmenin MİT içinden sızdırılmadı yönünde. İncelemede görüşme kayıtları üzerinde "oynandığı" tespiti yap

MİT: Kaseti PKK sızdırdı

MİT yaptığı inceleme sonunda ses kaydını PKK'nın sızdırdığını iddia etti.

PKK ile MİT görüşmesine ait ses kaydının MİT'teki ilk incelemesinin sonucu, görüşmenin MİT içinden sızdırılmadı yönünde. İncelemede görüşme kayıtları üzerinde "oynandığı" tespiti yapıldı. Görüşmenin örgütten sızdırıldığı, örgüte de başka bir ülkenin yardım ettiği iddia ediliyor.

ÖRGÜT YÖNETİCİLERİNİN SESİ KESİLMİŞ
Görüşme kayıtlarının MİT'te yapılan incelemesinde varılan bu tespitin nedeni, ses kaydı üzerinde oynamalar yapıldığının belirlenmesi. İncelemede, dönemin MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile dönemin Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan'ın konuşmalarının tümünün kaydının yeralmasına karşılık, örgüt yöneticilerinin konuşmalarının kesildiği belirlendi.

KAYDI SIZDIRAN PKK
Yani ses kaydından örgüt üyelerinin örgüt aleyhine olabilecek ifadelerinin çıkarıldığı tespit edildi. MİT'in ilk bulgulara göre vardığı kanı, kaydı sızdıranın PKK olduğu. Ancak PKK'nın bu konuda bir başka ülkeden de yardım aldığı iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler