MİT Kaç kişiyi dinliyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü İçişleri Komisyonu'nda MİT'in dinleme rakamlarını açıkladı. Atalay, MİT'in 2 bin 473 kişiyi mahkeme kararıyla dinlediğini açıkladı, rakamın diğer ülkelerde milyonları bulabildiğini savund

MİT Kaç kişiyi dinliyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü İçişleri Komisyonu'nda MİT'in dinleme rakamlarını açıkladı. Atalay, MİT'in 2 bin 473 kişiyi mahkeme kararıyla dinlediğini açıkladı, rakamın diğer ülkelerde milyonları bulabildiğini savundu.

 Atalay şöyle dedi:"Çok özel bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Bugün itibarıyla mahkeme kararıyla gerçekleştirilen dinleme sayısı 2 bin 473'tür. MİT'te dinleme yetkisi için mahkeme kararıyla alıyor. İstihbarat dinlemesi şu anda başka ülkelerde bu sayı milyonları bulabilir.

Bunların yarıdan fazla yabancılara yönelik gerçekleştiriliyor, gerçekleştirilenler ise terörist ve casusluk vakalarını kapsıyor. MİT'in emniyet istihbaratta olduğu gibi normal bir vatandaşı dinlemesi sözkonusu değil. 20 dilde dinleme ise sınır ötesindeki yapıların takip altına alınmasıdır. Bu da MİT'in asli görevidir."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler