MİT ile Öcalan uzlaştı...

 PKK'lıların sınır dışına silahsız çıkması konusunda Öcalan ile istihbarat birimleri arasındaki görüşmelerde uzlaşma sağlandı. Terör örgütü üyeleri, sınır ötesine köylere uğramadan, patika yolları kullanıp gece çekilecek. Böylece askerle karşılaşılmayacak

MİT ile Öcalan uzlaştı...

 

PKK'lıların sınır dışına silahsız çıkması konusunda Öcalan ile istihbarat birimleri arasındaki görüşmelerde uzlaşma sağlandı.
 
Terör örgütü üyeleri, sınır ötesine köylere uğramadan, patika yolları kullanıp gece çekilecek. Böylece askerle karşılaşılmayacak. Provokasyona karşı güzergahları istihbarat birimleri bilecek.
 
Kandil'in mektubunun terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a ulaşmasının ardından BDP heyeti, İmralı'ya 5'inci ziyaret için Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Kandil, Öcalan'ın, çekilme çağrısını örgüt üyelerine sesiyle yapmasını istedi. İmralı'da da istihbarat birimleri ile bu planın mektupla mı sesli olarak mı paylaşılacağı konusunda tartışma yürütüldüğü öğrenildi. Kandil'in Öcalan'a mektubunda, çekilmenin demokratik zemini hazırlayacağı vurgusu yapılırken, çağrının ardından ilk adımın da atılacağı mesajı iletildi. Mektupta, orta kademedeki örgüt üyelerinin iknası için teknik ayrıntıların ortaya konması istendi.
 
KÖYLERE UĞRAMADAN
 
Hazırlanan plana göre örgüt üyeleri küçük gruplar halinde gelecek haftadan itibaren çıkış yapmaya başlayacak. Öcalan, çekilme sürecine ilişkin takvim de dahil bütün ayrıntılara yer verecek. Haziran sonunda tamamlanması öngörülen çıkışın güvenli olabilmesi için getirilen öneriler ise şöyle: "Köylerin etrafından dolan, yerleşim birimlerine uğrama. Dağlık alanlardan geç, askerle karşılaşma. Patika yollardan gece yürü. Kamplara gidişte peşmerge eşlik edecek. Çekilme sırasında sıcak takip olmayacak. Örgüt üyelerinin geçtiği yollardan istihbarat birimleri haberdar olacak."
 
KANDİL'DE HAZIRLIK
 
Kandil'de toplanan KCK Yönetim Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Sabri Ok, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Bahoz Erdal'ın aralarında bulunduğu PKK yöneticileri çekilme sürecine ilişkin hazırlıkları sürdürüyor. Orta kademe yöneticilerle yapılan tartışmalarda çekilme konusundaki teknik ayrıntılar, güzergahlar değerlendirildi. Örgüt üyelerinin bir kısmı Zap çayını izleyerek, bir kısmı da Hakurk'tan Kuzey Irak'a geçiş yapacaklar. Örgüt üyeleri, Mahmur, Kandil, Zaho gibi ana kamplara yerleştirilecek.
 
SİLAHSIZ ÇEKİLMEDE UZLAŞI
 
Kandil'in silahsız çekilme endişesi konusunda da Öcalan ile istihbarat birimleri arasındaki görüşmelerde silahların bırakılarak çıkılması konusunda uzlaşı sağlandığı belirtiliyor. Buna karşın da çekilme sırasında olası saldırılara, süreci sabote etmek isteyenlere karşı da bazı önlemler alınacak. Hükümetin iradesine karşılık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uyumu konusunda da boşluk bırakılmayacak. Bu süre içinde ciddi bir tehdit olmadığı sürece Kandil'e de operasyon yapılmayacak. Bölgedeki mevcut birliklerin dışında yeni kuvvet gönderilmeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler