MİT: Deşifre ediliyoruz!

Fransa'da öldürülen 3 PKK'lıyla ilgili ortaya atılan iddialara MİT'ten cevap geldi. Milli İstihbarat Teşkilatı, cinayetlerle ilgili ortaya çıkan ses kayıtlarındaki iddiaları, teşkilatı yıpratmaya yönelik bir operasyon olduğunu öne sürdü.Milli İstihbarat T

MİT: Deşifre ediliyoruz!

Fransa'da öldürülen 3 PKK'lıyla ilgili ortaya atılan iddialara MİT'ten cevap geldi. Milli İstihbarat Teşkilatı, cinayetlerle ilgili ortaya çıkan ses kayıtlarındaki iddiaları, teşkilatı yıpratmaya yönelik bir operasyon olduğunu öne sürdü.

Milli İstihbarat Teşkilatından yapılan açıklamada, Paris cinayetleriyle teşkilatın ilgisinin olmadığı, söz konusu yayınların, çözüm sürecinde aktif rol alan teşkilatı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hale getirmeye yönelik operasyon olduğu belirtildi.     

İşte MİT'ten yapılan o açıklama;

“Son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan bazı ses kayıtları ve belgeler aracılığı ile Teşkilatımızın Paris’te öldürülen PKK’lılar konusu ile ilişkilendirilmeye çalışıldığı görülmektedir.

Söz konusu yayınların, Çözüm Süreci’nde aktif rol üstlenen Teşkilatımızı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hâle getirmeye yönelik bir operasyon olduğu değerlendirilmektedir.

Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan cinayetleriyle Teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte söz konusu iddialar ile ilgili iç bünyemizde gerekli idari soruşturma başlatılmıştır.

Teşkilatımız 2937 sayılı yasa ile kendisine verilen görevi kanunlar çercevesinde yerine getirmekte olup, bundan sonra da görevini bu çerçevede sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MİT MÜSTEŞARLIĞI

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ”

 İŞTE O İDDİA

Sosyal medyada da dolaşan gizli damgalı 18 Kasım 2012 tarihli MİT belgesinde, Sakine Cansız için MİT’in operasyon hazırlığı yaptığı belirtiliyor.

MİT’e ait olduğu öne sürülen belgeye göre, “Lejyoner” kod adı verilen MİT elemanının, Cansız’ın Paris’e gelişini MİT’e haber vererek yakınında bulunmaya ve işlerini yapmaya çalıştığını, daha sonra şahsın öldürülmesine yönelik planlamalar yapılacağı belirtmiş.

LEJYONERE TALİMAT

MİT belgesinde; PKK’nın Avrupa’daki kadrosunu yok etmek amacıyla suikast, saldırı veya sabotaj tarzı eylemler düzenlenmesine yönelik olarak MİT tarafından Lejyoner’e talimat verildiği, kendileriyle yapacağı haberleşmeye dikkat etmesinin söylendiği, harcamaları ve ekipman temini için 6 bin euro verildiği yer alıyor. Belgede; saldırı/sabotaj/suikast tarzı operatifimkan/kabiliyetleri çerçevesinde belirlenen kişilere yönelik” ifadesi üzerinde “proaktif faaliyetlere” şeklinde el yazısıyla bir ekleme de yapılmış.

Belgedeki iki imzanın sahibinin de Lejyoner’in Sara Kod Sakine Cansız’a yönelik girişimde bulunması kapsamında talimatlandırılması” konusunda Başkan Yanrdımcısı’ndan talimata gerek olmadığı onayını alan şube müdürünün parafı da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler