Mirasla arazi bölünmesine son

"Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Yasa Tasarısı"na göre; belirlenen asgari büyüklüğe erişmiş tarımsal araziler, bölünemez eşya niteliği kazanacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hazırladığı tasarıyla, asgari tarımsal arazi büyüklüğü bölge ve yöre

Mirasla arazi bölünmesine son
"Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Yasa Tasarısı"na göre; belirlenen asgari büyüklüğe erişmiş tarımsal araziler, bölünemez eşya niteliği kazanacak.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hazırladığı tasarıyla, asgari tarımsal arazi büyüklüğü bölge ve yörelerin toplumsal, ekonomik, ekolojik ve teknik özellikleri gözetilerek Bakanlık tarafından belirlenecek.
 
Asgari tarımsal arazi büyüklüğü; mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 20 dönüm; dikili tarım arazilerinde 5 dönüm, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 3 dönümden küçük olamayacak.
 
Bakanlık, asgari tarımsal arazi büyüklüklerini günün koşullarına göre artırabilecek.
 
Tarım arazileri Bakanlıkça belirlenen büyüklüklerin altında bölünemeyecek.
 
Ancak, tarım dışı kullanım izni verilen alanlar veya çay, fındık, zeytin gibi özel iklim ve toprak ihtiyaçları olan bitkilerin yetiştiği alanlarda, Bakanlığın uygun görüşü ile daha küçük parseller oluşturulabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler