Minik İmran'ın yaşam mücadelesi!

Özbek Kamilov ailesi, çocukları 2 yaşındaki İmran Kamilov'un sırtında çıkan urun tedavisi ülkelerinde yapılamayınca umudu Türkiye'de aradı. Minik bebeğin tedavisi için evlerini satan aile, tedavi masrafları için 13 bin dolar gerektiğini belirterek, hayırs

Minik İmran'ın yaşam mücadelesi!

Özbek Kamilov ailesi, çocukları 2 yaşındaki İmran Kamilov'un sırtında çıkan urun tedavisi ülkelerinde yapılamayınca umudu Türkiye'de aradı.

Minik bebeğin tedavisi için evlerini satan aile, tedavi masrafları için 13 bin dolar gerektiğini belirterek, hayırseverlerden yardım istedi.

Özbek Tamonno Kamilov, annesi Firuze Kamilov'la birlikte sırtında ur çıkan 2 yaşındaki oğlu İmran Kamilov'un tedavisi için Türkiye'ye geldi. Doğuştan hasta olan İmran'ın Özbekistan'da tedavisi gerçekleştirilemezken, Kamilov ailesi Özbek doktorların önerisiyle çareyi Türk doktorlarda aradı. Eski eşi tarafından henüz daha çocuğu doğmadan terk edilen acılı anne, Fatih'te bir otele yerleşti. Hayırsever otel sahibi Yıldırım Polat, ailenin durumuna üzülerek kendilerinden oda ücreti talep etmezken, acılı aileyi Türk doktorlarına götürerek, İmran bebeğin hastalığı ve tedavisi için bilgi almasını sağladı.

Sırtında büyük bir ur oluşan minik İmran'ı muayene eden doktorlar, aileye tedavi masraflarının 13 bin dolar olduğunu belirterek, urun en yakın zamanda alınmazsa İmran'ın hayatını kaybedeceğini söyledi. Acılı anne Tamanno Kamilov, çocuğunun yaşaması için hayırseverlerden yardım bekliyor.

ACILI ANNEANNEDEN YARDIM ÇIĞLIĞI

İmran bebeğin anneannesi Firuze Kamilov yaşadıkları acı dolu günleri anlatırken, zor anlar yaşadı.

Firuze Kamilov, çocuklarının tedavisi için Özbekistan'daki evlerini sattıklarını söyledi. Her şeye rağmen tedavi masraflarını karşılayamadıklarını belirten acılı kadın hayırseverlere yardım çağrısı yaptı.

Kızı ve torunu için, "Onları böyle bırakamazdım" diyen Kamilov, yaşadıkları zor günleri şu sözlerle anlattı: "Bebeğimiz doğduktan sonra doktorlarla konuştuk. Onlar tedavisi Özbekistan'da olmaz dedi. Biz de, 2 yaşından sonra yurtdışında olabilir dediği için bekledik. Oysa, bebekken de yapılabilirmiş. Biz bilmeden bekledik. Sonuna kadar elimizde ne varsa sattık. İlaçlarını aldık. Öylece büyüttük bebeğimizi. Babası da yardımcı olmadı. Biz Özbekistan'daki evimizi bile sattık, bu yaşına kadar getirdik. Özbekistan'da zaten tedavisi yapılamıyor. O yüzden Türkiye'ye geldik. Şu an maddi durumumuz eksik olduğundan tedavi ettiremiyoruz. Türk doktorlar böyle yaşayamaz, en kısa sürede uru ameliyatla almamız gerekiyor dediler. Yapılan ameliyatları gördük. İyileşen çocukları gördük. Her gün dua ediyorum. Onları böyle bırakamazdım. Bize yardım edilsin, bu bebek için."

İmran bebeğin annesi Tamonno Kamilov ise, İmran'ın babasının kendileriyle görüşmediğini, henüz daha bebek doğmadan terk edildiğini söyledi. Acılı anne, Özbekistan'da İmran'ın babasının kendilerini gördüğünü, hatta hasta olduğunu bilmesine rağmen hiçbir yardımda bulunmadığını belirtti. Genç kadın, sorumsuz babanın kendisine, "Ben sana çocuğu doğurma demiştim" sözlerini kullandığını söyledi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Kamilov ailesini otellerinde misafir ederek, İmran bebeğin tedavi şartlarının belli olması için Türk doktorlara götüren hayırsever işletmeci Yıldırım Polat, kendilerinin de tedavi masraflarını karşılayamadıklarını söyledi. Polat, Kamilov ailesinin Türkiye'ye gelmesiyle birlikte yaşadıkları süreci, şu sözlerle anlattı: "Yaklaşık bundan 45 gün önce Türkiye'ye geldiler. Birkaç gün otelde kaldılar. Sonra gördük ki, çocuk gerçekten hasta. Aileyi alarak, doktora götürdük. Tedavisi olur mu diye doktorlara gösterdik. Tedavisi oluyormuş. Ameliyat tabii pahalıya patlıyor. Bizim de bunu karşılamaya gücümüz yetmiyor. Oda masraflarından hiçbir şey almıyoruz, hastane masraflarından da öyle. Mağdurlar çünkü, ihtiyaçları var. Biz elimizden gelen yardımı yapmak istiyoruz".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler