Minibüsçüler ile halk otobüsü şoförleri arasında gerginlik

Mavi Marmara Ulaşım A.Ş firmasına bağlı Özel Halk Otobüsü işletmecileri ile Hadımköy güzergahında çalışan minibüs şoförleri arasında dün başlayan gerginlik devam ediyor.Daha önce mahkeme kararı ile iptal edilen Avcılar-Hadımköy hattında UKOME kararı ile m

Minibüsçüler ile halk otobüsü şoförleri arasında gerginlik

Mavi Marmara Ulaşım A.Ş firmasına bağlı Özel Halk Otobüsü işletmecileri ile Hadımköy güzergahında çalışan minibüs şoförleri arasında dün başlayan gerginlik devam ediyor.

Daha önce mahkeme kararı ile iptal edilen Avcılar-Hadımköy hattında UKOME kararı ile minibüslerin tekrar çalışmaya başlamasına tepki gösteren Özel Halk Otobüsü esnafı, minibüslerin çalışmasına engel olmak için Tüyap Metrobüs Durağı karşısında bulunan Kaya Ramada Oteli'nin her iki tarafında bekleyişini sürdürüyor. Dün yaşanan olayda Avcılar-Hadımköy arası güzergahında çalışan araçlara iddiaya göre Mavi Marmara A.Ş esnafı tarafından taşlı sopalı saldırı gerçekleştirildi. 30 aracın çalıştığı güzergahta saldırı sonrası 15 aracın camları kırıldı. Yaşadıkları bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi ve çözüme kavuşmasını isteyen minibüs şoförü Sabahattin Gezmiş, "Biz buraya duraklarımızda mağdur olduğumuz için torba yasası ile geldik. Dolasıyla ruhsatımız var ve aynı zamanda vergi mükellefiyiz. Mağdur insanlardık ama şimdi daha da mağduruz. Dün ve bugün 8 adet aracımız taşlı saldırıya uğradı. Şu anda UKOME'den çıkacak olanı kararı bekliyoruz" dedi.

Yaşanan gerginlik sonrasında açıklama yapan İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Koray Öztürk, "1 hafta önce bize Hadımköy-Ömerli-TOKİ konutlarına yeni bir minibüs hattı tahsis edildi. 1216 kararlı yasa gereği bu türlü alınacak kararlar UKOME tarafından belirlenir. Biz kararımızı aldık. Bu güzergahta çalışmalara başladık. Ancak bu güzergahta Hadımköy'den kalkan, Yenibosna'ya çalışan 25 kişilik özel halk otobüsleri var. Bunlar bizim esnafımızın önünü keserek adeta eşkıya gibi, terör örgütü gibi minibüsçü esnafımızın araçlarını darp etmekteler, esnaflarımıza saldırmaktalar. 20'nin üzerinde gözaltı var. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bütün yetkilerden isteğimiz minibüsçü esnafımızın bu şartlarda can güvenliğinin sağlanması" şeklinde konuştu.

Mavi Marmara Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Emin Uysal ise, toplu ulaşım yasası oluşturulmadan sorunların ortadan kalkmayacağını ifade ederek, "En canlı örneğini iki gündür esnaf arkadaşlarımızın karşı karşıya gelmesiyle gözlemlemekteyiz" dedi.

Öte yandan herhangi bir gerginlik yaşanmaması için çevik kuvvet ve TOMA Tüyap durağında hazır bekletiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem