Milyonları ilgilendiren haber!

Bankaların sizden kestiği paraları geri alalım, dakika kazandınız hediye kazandınız tarzında atılan dolandırıcılık mesajlarından sonra şimdi de Tüketici Hakları adına mesaj atılıyor. "E-TÜKETİCİ" adı altında gönderilen mesajlara inanmayın!Şikayetvar'ın ha

Milyonları ilgilendiren haber!

Bankaların sizden kestiği paraları geri alalım, dakika kazandınız hediye kazandınız tarzında atılan dolandırıcılık mesajlarından sonra şimdi de Tüketici Hakları adına mesaj atılıyor. "E-TÜKETİCİ" adı altında gönderilen mesajlara inanmayın!

Şikayetvar'ın haberine göre: Son derece iyi hazırlanmış bu SMS'ler ile her gün binlerce insan kolaylıkla kandırılabiliyor. Bu oyuna son eklenen sahte mesaj ise "E-TÜKETİCİ" adı altında gönderiliyor. "Yeni Tüketici Yasasına göre bankalara ödediğiniz dosya masrafları, faizler aidatlar size geri ödenecektir. Başvuru için son gün hemen arayın 02129121***" şeklinde bir mesaj gönderiliyor. Yasalardan bahseden bu mesajlar tuzağa düşürüyor.
 
"Son gün " diye düşünerek hemen mesajın geldiği numarayı arıyorsunuz. Avukatları tarafından ücret iadesi için işlemlerin gerçekleştirileceğini belirten şahıslar, bankaya olan borcunuza göre fiyat politikalarını anlatıyor. Eğer bankaya olan borcunuz 1000 liranın altındaysa firmaya 250 lira, 1000-2500 TL aralığında ise 350 lira 2 bin 500 lira ve üzerindeki borçlar için de 500 lira ücret ödemeniz gerektiği belirtiliyor.
 
"Arkanızda avukat olmazsa bankalarla uğraşamazsınız"
 
Telefonla görüştüğünüz kişilere aynı işlemleri her vatandaş yaptırabilir dendiğinde mahkemelerde işlemlerin 1 yıl sürdüğünü, bu zaman zarfında da dosyanın düştüğünü aktarıyorlar. Avukat olmadığı zaman bankalarla uğraşmanın mümkün olmadığını bildiren şahıslar paranızı geri alabilmek için başka çarenizin olmadığını öne sürerek ikna etmeye çalışıyor.
 
Uzmanlar Uyarıyor!
 
Cevapsız arama aldığınız zaman hemen geri aramayın. Gönderilen SMS'lerdeki 'son gün fırsatı, indirimi kaçırmayın' gibi tabirlere aldanmayın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler