Milyonlarca kişinin bilgisi çalındı

Almanya'daki Vodafone merkezinden yapılan açıklamada, siber saldırganlar tarafından 2 milyon müşterinin bilgileri çalındığı, çalınan bilgilerin, müşterileri ismi, adresi, doğum tarihi, cinsiyeti ve banka hesap numaraları olduğu belirtildi.Saldırının sadec

Milyonlarca kişinin bilgisi çalındı

Almanya'daki Vodafone merkezinden yapılan açıklamada, siber saldırganlar tarafından 2 milyon müşterinin bilgileri çalındığı, çalınan bilgilerin, müşterileri ismi, adresi, doğum tarihi, cinsiyeti ve banka hesap numaraları olduğu belirtildi.

Saldırının sadece şirket içinden alınan bilgilerle yapılabileceğine dikkat çekilen açıklamada, saldırıyı kimin yaptığının henüz tam olarak bilinmediği ancak bir şüphelinin bulunduğu ve bu kişinin evinde arama yapıldığı kaydedildi.

Saldırganların, müşterilerin kredi kartı bilgilerine, şifrelerine, telefon numaraları veya bağlantı bilgilerine erişimi olmadığı vurgulanan açıklamada, şirketin olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğu ve etkilenen müşterilerini konu hakkında mektupla bilgilendirileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler