Milyonlarca çiftçiye büyük müjde

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, hükümetin uygulamaya başladığı faiz indirimi kararına uyduklarını ve kredi faiz oranlarında indirim yaptıklarını belirterek, "Kullandırılan kredilerin faiz oranlarını yü

Milyonlarca çiftçiye büyük müjde

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, hükümetin uygulamaya başladığı faiz indirimi kararına uyduklarını ve kredi faiz oranlarında indirim yaptıklarını belirterek, "Kullandırılan kredilerin faiz oranlarını yüzde 8 ile yüzde 0 arasına çektik" dedi.

Teke, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla tüm çiftçileri kutladığını belirterek, hükümetin uygulamaya başladığı faiz indirimi kararına uyduklarını ve kredi faiz oranlarında indirim yaptıklarını ifade etti. Kullandırılan kredilerin faiz oranlarını yüzde 9-0 aralığından yüzde 8-0 aralığına çektiklerini belirten Teke, teknik olarak yüzde 8 olan kredi faiz oranının da hükümetin verdiği desteklerle çiftçilere yüzde 4-0 arasında yansıyacağını bildirdi.

Teke, indirimli krediler kapsamında sulamada ve hayvancılıkta sıfır faizli kredi uygulamalarının devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Uygulamaya konulan yeni projeler ve sektöre sağlanan desteklerle, tarım sektörü son 9 yılın 8’inde büyüyerek yarım yüzyılın en istikrarlı dönemini yakaladı. Türkiye 188 ülkeye 16 milyar dolar tarımsal ürün ihraç eden bir ülke konumuna ulaştı. 62 milyar dolara ulaşan Tarımsal GSYH ile Türkiye dünyada 7’inci sıraya, Avrupa;da 1’inci sıraya yükseldi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler