Milyonlar bu yasayı bekliyor!

Kadro isteyen 4C'liler, memurluk bekleyen üniversite mezunu işçiler, intibak umudundaki emekliler, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borçluları, zam isteyen akademik personel, atanamayan iş ve meslek danışmanları ile taşeron işçileri gibi milyonlarca vata

Milyonlar bu yasayı bekliyor!

Kadro isteyen 4C'liler, memurluk bekleyen üniversite mezunu işçiler, intibak umudundaki emekliler, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borçluları, zam isteyen akademik personel, atanamayan iş ve meslek danışmanları ile taşeron işçileri gibi milyonlarca vatandaşın beklediği çalışma hayatı ve sosyal güvenlikle ilgili tasarı Başbakanlık'a gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Son bir değerlendirme Başbakanlık'ta tekrar yapılacak" dedi.

Çelik, şöyle devam etti: "Ondan sonra Genel Kurul'a, komisyonlara gelir ama Meclis takvimi çerçevesinde muhalefet partileri ile uzlaşma olursa ki onu da deneyeceğiz. Kısa süre içinde netice alma imkanı olursa, seçimden önce olur. Uzlaşı olur ise 1-2 saatlik iştir."

İçerikle ilgili bir şey söylemeyi doğru bulmadığını belirten Çelik, şunları kaydetti: "Meclis'e sevk edildiği andaki tablo doğru olandır. Biz vatandaşlarımızın, tüm kesimlerimizin sorunlarını biliyoruz, peyderpey de onların çözümü konusunda yasal düzenlemeleri getiriyoruz. Kesinleşmesi Bakanlar Kurulu'ndan, Meclis'e sevkiyle ancak konuşabileceğimiz konulardır. Bakanlık olarak sosyal tarafların görüşlerini bir araya getirerek yaptığımız çalışmanın, Bakanlar Kurulu'nda karşılık bulması halinde net şeyler söylemek daha doğru olur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler