Milli takım hayali, engel tanımıyor

Doğuştan görme engelli olan ve atletizmde birçok derece elde eden 27 yaşındaki Savaş Yol, antrenmanda geçirdiği kazanın ardından artık sağ kolununu kullanamamasına rağmen, sol kolu ile çalışıp, milli takıma gitmeyi hedefliyor.   Futsalla başladığı spor ka

Milli takım hayali, engel tanımıyor
Doğuştan görme engelli olan ve atletizmde birçok derece elde eden 27 yaşındaki Savaş Yol, antrenmanda geçirdiği kazanın ardından artık sağ kolununu kullanamamasına rağmen, sol kolu ile çalışıp, milli takıma gitmeyi hedefliyor.
 
Futsalla başladığı spor kariyerine atletizmle devam eden Savaş, hem eğitimine devam ediyor, hem de spor alanında elde ettiği derecelerle göz dolduruyor. 

20160208_2_14164397_5263657_web.jpg

Yaşadığı zorluklara rağmen spor tutkusundan hiçbir zaman vazgeçmeyen Savaş Yol, antrenmanda geçirdiği kaza sonucu artık sağ kolunu kullanamamasına rağmen, karşısına çıkan engellere aldırış etmeden bu kez sol koluyla gülle ve disk atmada mücadele ederek, milli takıma katılmayı hedefliyor.
 
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde memur olarak görev yapan ve Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü sporcusu Savaş Yol, doğuştan görme engelli olduğunu ve ailesinde kendisinden başka görme engelli bulunmadığını söyledi.
 
Engelinden dolayı küçük yaşlardan itibaren birçok zorlukla karşılaştığını dile getiren Savaş, "Ailemin de başına ilk defa böyle bir şey geliyordu. Doğal olarak onlar da bu konuda bilgi sahibi değildi. O nedenle biraz da onun zorluklarını çektim. Türkiye'de bir görme engelliler okulu olduğundan ailemin haberi yoktu. O yüzden de ben görme engelliler okuluna gidemedim" dedi.
 
Savaş Yol, yaşadığı zorluklara rağmen eğitiminden de vazgeçmediğini ifade ederek, "Liseyi bir dönem bırakmak zorundu kaldım ama pes etmedim. Açık öğretimden eğitimime devam ettim ve şu anda da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde sosyoloji okuyorum. Hem eğitimime devam ediyorum hem de Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde memur olarak çalışıyorum" diye konuştu.
 
"Engel durumum ve karşıma çıkan zorluklar beni yıldırmadı"
 
Karşısına çıkan zorlukları bir şekilde aştığını vurgulayan Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Eğitim ve iş hayatım dışında benim için spor da çok önemli. Spor benim hayatımda hep vardı. Görme engelli bir kişinin profesyonel olarak spor yapabileceğini de duyunca araştırdım. Görme engelliler okuluna gitseydim, temelim daha eskiye dayanabilirdi. Ben liseden sonra bunun farkına vardım ve Balıkesir'de Görme Engelliler Spor Kulübüne üye oldum. Spora, orada futsalla başladım ama daha sonra atletizme yöneldim. Atletizmde kısa sürede Türkiye'de katıldığım yarışmalarda gülle ve disk atmada güzel dereceler elde ettim ve tam milli takıma gireceğim derken sağ kolumdan sakatlandım. Uzun bir süre spordan uzak kalmak zorunda kaldım."
 
Savaş Yol, sporun kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu da işaret ederek, "Şu anda da Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü'nün bir sporcusuyum. Spor yaparken huzur buluyorum. O nedenle engel durumum ve karşıma çıkan zorluklar beni yıldırmadı. Ben sağ kolumla gülle ve cirit atardım. Şimdi sağ kolumu kullanamıyorum ama mücadele ediyorum, hiçbir zaman pes etmedim. Atletizmde sağ kolumu kullanamasam da artık sol kolumla antrenmanlara başladım ve müsabakalara katılacağım. Milli takım sporcusu olmak ve uluslararası şampiyonalarda ülkemi temsil etmek istiyorum. Bunu da başaracağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
20160208_2_14164397_5263656_web.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler