Milli Savunma Bakanlığı THY İle Anlaştı

Güneydoğu'da konvoylara yönelik saldırıların artması sonrasında askerlerin güvenli ulaşımı için yeni tedbirler alınıyor.Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Yolları'yla bir anlaşmaya vardı. 11 milyon dolarlık anlaşmaya göre, terörle mücadele bölgelerinde gö

Milli Savunma Bakanlığı THY İle Anlaştı

Güneydoğu'da konvoylara yönelik saldırıların artması sonrasında askerlerin güvenli ulaşımı için yeni tedbirler alınıyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Yolları'yla bir anlaşmaya vardı. 11 milyon dolarlık anlaşmaya göre, terörle mücadele bölgelerinde görev yapan askerler izin, terhis ve hava değişimi gibi durumlarda Türk Hava Yolları tarafından ücretsiz taşınabilecek.
 
Bölgede yeni hizmete girecek bazı havaalanları da kullanılacak. Var olan havaalanlarına ek seferler düzenlenecek. Havaalanlarının olmadığı yerde, TSK elindeki hava taşıtlarını mümkün olan en üst seviyede kullanacak.
 
Uygulama yakında başlayacak ve Ocak-Şubat aylarında tam olarak hizmete girecek.
18 Eylül'de, Bingöl'de izinlerinden dönen askerlere düzenlenen saldırıda 9 asker şehit olmuştu. Bu olayın ardından harekete geçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler