"Milli istihbarat MİT değilse kim?"

Meclis'teki Uludere Komisyonu önce MİT'in "Biz olay gecesi ibtihbarat vermedik" dediği raporunu inceledi. Ama komisyonun CHP'li milletvekilleri yeterli bulmadı. "Milli istihbarat MİT değilse kim?" diye sordular.Muhalefetin yanıt alamadık dediği, Diyarbakı

"Milli istihbarat MİT değilse kim?"

Meclis'teki Uludere Komisyonu önce MİT'in "Biz olay gecesi ibtihbarat vermedik" dediği raporunu inceledi. Ama komisyonun CHP'li milletvekilleri yeterli bulmadı. "Milli istihbarat MİT değilse kim?" diye sordular.

Muhalefetin yanıt alamadık dediği, Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'nın Uludere olayı ile ilgili gönderdiği belgeler... Ve o belgelerde yapılan inceleme.

Meclis Uludere Komisyonu, savcılıktan gönderilen nerdeyse 6 klasörlük belgeler arasında önce MİT'in olay günü ile ilgili raporunu inceledi. MİT'in raporunda "Olay günü 28 Aralık'ta hiçbir istihbarat vermedik" ifadeleri yer alıyor.

O yanıt için inceleme sürecek. Ama AK Partili Komisyon Başkanı'na göre, "milli" denilen istihbarat kapsamında sadece MİT yok.

Meclis Uludere Komisyonu Başkanı İhsan Şener, "Sadece bir dosya bir klasör incelendi. Bugün devam edecek. Sadece MİT'in istihbarat toplama yükümlülüğü yok, başka unsurların da var. Yani Genelkurmay istihbarat mı oluyor milli olduğu için? Zannediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem