Milli Eğitim Bakanlığı: ''Dersaneler kapanacak!''

Bugünün en çok konuşulan haberi hakkında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açıklamada bulundu.Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dershanelerin okula dönüşeceğini ya da 2 yıl içinde (2016 yılında) açık lise olacağını açıkladı.Konuyu değerlendiren Avcı, açık lise üz

Milli Eğitim Bakanlığı: ''Dersaneler kapanacak!''

Bugünün en çok konuşulan haberi hakkında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dershanelerin okula dönüşeceğini ya da 2 yıl içinde (2016 yılında) açık lise olacağını açıkladı.

Konuyu değerlendiren Avcı, açık lise üzerinden takviyeler kurslar da yeniden uygulamaya konacak dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konu ile ilgili açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak; "Öncelikle dershanelerin sebepleri yok edilmeli. Okullar varken paralel eğitim olması hoş değil. Ama bunun sebeplerini doğuran ihtiyaçların ortadan kaldırmak gerek. Arz-talep meselesi. Bütün fikirler dinlenecektir. Bildiğim kadarıyla kesinleşmiş değil. Çalışma aşamasında. Bütün bunlar dikkate alınarak bir çalışma yapılacaktır."

ÖĞRENCİ EVLERİ TARTIŞMASI

"Herkes bir tarafa çekti. Mesele gayet ortada. Her yerde üniversite açıldı. 2 milyona yakın öğrenci var, yurt yok. Bunlar hep arz-talep meselesi olarak ortaya çıkıyor. Bunlardan dolayı ortaya çıkan adli meseleler olursa gereği yapılır. Türkiye bir hukuk ülkesi. Hukukun üstünlüğü ve ihtiyaçlar çerçevesinde olacak şeylerdir. Siyasetin doğası gereği herkes bir tarafa çekerek yorum yapıyor gördüğüm kadarıyla. "

BARZANİ'NİN DİYARBAKIR ZİYARETİ

"Dostluk bağlarımızı güçlendİrmek bizim de onların da çıkarına. Hem de akrabalık ilişkilerimiz olan vatandaşları da sevindirecektir. Ne kadar komşularla dostluk ilişkileri içerisinde olursa o kadar kendimize de faydamız olur

Türkiye açık bir toplum. Herkesin ifade hürriyeti var. Kim nereden bakarsa bir haklılık da bulabilir.

Komşularla ilişkileri gerçekleştirmek, özellikle Irak'la. Türkmenler nasıl bazı vatandaşlarımızın akrabası ise, Kürtler de bazı vatandaşlarımızın akrabaları. Ne kadar ortak ajandalarda beraber olursak o kadar faydası olur. Bu sürecin değeri de buradan geliyor."

"EMRİVAKİ OLMASINI ARZU ETMEYİZ"

"Suriye büyük bir karmaşa içinde. Allah kimsenin evini bu hale getirmesin. Suriye'de yeni bir düzenin kurulmasını, halkın mutlu olacağı bir düzene geçilmesine önem veriyoruz.

Suriye'nin parçalanmasına müsaade edilmez. Ama Suriye'dekiler de bizim akrabalarımız. Sınırımızda öyle yerler var ki, sınırlar yapılırken kasabanın, köyün içinden geçmiştir. Bayramlarda bunu görüyorsunuz. Nasıl karşı karşıya geldiğini.

Suriye'de Araplar, Türkmenler hep bizim akrabamız. Kimsenin ezilmesini istemiyoruz. Orada bir emrivaki olmasını da arzu etmeyiz."

"UZLAŞMA OLURSA HEPİMİZ MUTLU OLURUZ"

"Yeni bir anayasa yapılmasını en çok destekleyenlerden ve bu yönde çok yol gösterici olanlardan biriyim. Bununla ilgili çok konuşmalar yapıldı. Şu anda bir şey söylemek istemiyorum. Siyasetin de kendi gerçekleri vardır. Bugünkü ortam içinde nereye varılır bir şey söylemek istemem. Herhangi bir uzlaşma olursa hepimiz mutlu oluruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem