Milli atak helikopterleri teröristlerin peşinde

Edinilen bilgilere göre, sabah saat 08.30 sıralarında Şırnak merkeze 10 kilometre mesafede bulunan Araköy mevkiinde yol güvenliğini sağlayan askeri zırhlı aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen mayın patlatıldı. Saldırıda 1 uzman çavu

Milli atak helikopterleri teröristlerin peşinde

Edinilen bilgilere göre, sabah saat 08.30 sıralarında Şırnak merkeze 10 kilometre mesafede bulunan Araköy mevkiinde yol güvenliğini sağlayan askeri zırhlı aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen mayın patlatıldı. Saldırıda 1 uzman çavuş ve 1 korucu şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Bölgeye takviye kuvvet gönderilirken, yol güvenlik gerekçesiyle iki taraflı ulaşıma kapatıldı.

MİLLİ ATAK İLK DEFA TERÖRİSTLERE KARŞI KULLANILIYOR

Mayınlı saldırı sonrasında karayolunda oluşan çukurun kapatılması için bölgeye karayolları ekipleri çağrılırken, çukurdan dolayı trafik akışı durduruldu. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan asker ve polis ekipleri yolu çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

Öte yandan Türk yapımı olan ve geçtiğimiz günlerde Şırnak Tümen Komutanlığı emrine tahsis edilen milli atak isimli 2 helikopter kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı. Türk yapımı milli atakların teröristlerin kaçış güzergahını bombaladığı ve karadan yürütülen operasyona destek verdiği belirtildi. Bölgede karadan ve havadan operasyonların devam ettiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler