Milletvekilleri yasaklara uyuyor mu?

Milletvekilleri kendi çıkardıkları yasağa uymuyor. İçenlere ceza kesemeyen TBMM Başkanlığı, vekillere sigarayı bıraktırmak için harekete geçti. Yapılan ankette çarpıcı sorular var. TBMM’de Genel Kurul’un arkasındaki divan odası da dahil olmak üzere odalar

Milletvekilleri yasaklara uyuyor mu?
Milletvekilleri kendi çıkardıkları yasağa uymuyor. İçenlere ceza kesemeyen TBMM Başkanlığı, vekillere sigarayı bıraktırmak için harekete geçti. Yapılan ankette çarpıcı sorular var.
 
TBMM’de Genel Kurul’un arkasındaki divan odası da dahil olmak üzere odalardan sigara kokusu gelmesi TBMM Başkanlığı’nı yeni önlemler almaya yöneltti. Vekillere karşı para cezası uygulamakta güçlük çeken idare çareyi sigara bırakma kampanyası düzenlemekte buldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu TBMM’de düzenlenen kampanya toplantısında, milletvekili odalarının sigara kokmasından yakındı ve vekillerin öncelikle çıkardıkları yasaya uyması gerektiğini vurguladı.
 
BİRE BİR DESTEK
 
TBMM Başkanlığı da kampanya çerçevesinde hedef kitleyi belirlemek için bir anket çalışması başlattı. Meclis bu anketin sonuçlarına göre sigarayı bırakmak isteyen vekil ve çalışanlara bire bir destek verecek.
 
Milletvekillerine ve çalışanlara dağıtılan kimlik bilgilerinin de yer aldığı anket formlarında çarpıcı sorular soruldu:
 
◊ Günde kaç sigara içiyorsunuz?
◊ Kaç yıldır sigara kullanıyorsunuz?
◊ Bırakma denemeniz oldu mu?
◊ Bırakmaya hazır mısınız?
◊ Sigara kullanımına bağlı bir rahatsızlık geçirdiniz mi?
◊ Solunum yolu, kalp damar rahatsızlığı geçirdiniz mi?
◊ Üreme sistemi rahatsızlığı yaşadınız mı?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem