Milletvekili maaşlarına zam mı geliyor?

 TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerine bazı ayrıcalıklar getirdiği belirtilen düzenlemeyle ilgili soruları yanıtladı. Çiçek:  “Bu getirilen yasa milletvekili özlük yasası değil. Maaş artışıyla ilgili bir yanı yok, sadece değişik kanunlarda ya da fii

Milletvekili maaşlarına zam mı geliyor?

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerine bazı ayrıcalıklar getirdiği belirtilen düzenlemeyle ilgili soruları yanıtladı.
 
Çiçek: 
 
“Bu getirilen yasa milletvekili özlük yasası değil. Maaş artışıyla ilgili bir yanı yok, sadece değişik kanunlarda ya da fiilen uygulamada olan hususların tek bir kanunun çatısı altında toplanmasından ibaret. 
 
Bu getirilen teklifle kamuda görevli bir müsteşarın, bir genel müdürün ya da bir valinin sahibi olduğu haklarının ötesinde bir durum yok. Milletvekilinin hangi statüde olduğunu bir defaya mahsus olarak belirlenmesine yöneliktir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler