"Milletin geleceğini karartmak istiyorlar"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Önce siyasi, sonra ekonomik istikrarı bozarak milletin geleceğini karartmak istiyorlar. Asla çetelere, karanlık güç odaklarına, dışarıdan yapılan hesaplara, bu milletin geleceğini feda etmeyeceğiz” dedi.Çanakkale’ye dün

"Milletin geleceğini karartmak istiyorlar"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Önce siyasi, sonra ekonomik istikrarı bozarak milletin geleceğini karartmak istiyorlar. Asla çetelere, karanlık güç odaklarına, dışarıdan yapılan hesaplara, bu milletin geleceğini feda etmeyeceğiz” dedi.

Çanakkale’ye dün akşam saatlerinde gelerek Ezine Devlet Hastanesi’nin açılışını yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, akşam da Kolin Hotel’de sağlık çalışanlarıyla yemekte bir araya geldi. Geceyi Çanakkale’de geçiren Bakan Mehmet Müezzinoğlu, sabah namazının ardından Devlet Hastanesi acil servisini teftiş etti, daha sonra deniz kenarındaki bir çay bahçesinde vatandaşlarla kahvaltı yaptı. Bakan Müezzinoğlu, simidini bir vatandaş ve AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş’le paylaştı. Burada vatandaşlarla tek tek sohbet eden Müezzinoğlu, daha sonra esnafı ziyaret etti. Bakan daha sonra TOKİ tarafından yapılacak 400 yataklı Çanakkale Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, hasta başına düşen kapalı alanın 200 metre kareye ulaştığını belirten Müezzinoğlu, “Sağlıkta çok önemli değişim ve dönüşümleri başardık. Hangi şartlarda olursa olsun, fakir-fukara, yaşlı, engelli her vatandaşımız hakkı olan sağlık hizmetini hakkaniyetli bir şekilde alacak, dedik ve sağlığın önündeki bütün engelleri kaldırdık. Aile hekimlerimizle her aileye ve ailenin her ferdine ulaşabilen, onların sağlıkla ilgili bütün dinamiklerini daha iyi bir noktaya taşıyabilen bir anlayışla inşallah aile hekimliğini çok daha geniş bir çerçeveye ulaştırmak için gayret ediyoruz. Hastane şartlarını çok daha çağdaş ve modern bir anlayışa taşıdık. Artık 5 yıldızlı hastane tabirinden 7 yıldızlı hastaneye döndük. 1 hasta başına düşen kapalı mekan ortalama 200 metrekare civarında. Bu rakam bir ailenin belki de oturduğu dairelerden daha geniş” dedi.

Bütün bunların siyasi istikrar sayesinde olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, “Siyasi istikrarın ülkemize ve milletimize kazandırdığı büyük kazanımlar var. Zaman zaman bu istikrardan rahatsız olanlar var. Önce siyasi iktidarı, ardından ekonomik iktidarı bozarak milletin geleceğini karartmak isteyenler var. Ama artık millet kendi hak ve hukukunu koruyan, milli iradesine sahip çıkan bir anlayışın mensubu. İnanıyorum ki, 30 Mart akşamı, bu istikrarı bozarak, milli iradenin ümüğünü sıkarak milleti hortumlama dönemlerini bu millet elinin tersiyle itecektir. Atatürk, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyor. Biz de milletle beraber, milletin egemenliğinin yanında olarak, asla çetelere, karanlık güç odaklarına, dışarıdan yapılan hesaplara, bu milleti ve bu milletin geleceğini feda etmeden, milletle beraber bu yolculuğu yapacağız” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş ve protokol mensuplarıyla birlikte Devlet Hastanesi’nin temelini attı. Temel atma töreninin ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının açılışını yaptı. Binayı gezen Bakan Müezzinoğlu, TÖMER’de Türkçe öğrenen yabancı öğrencilerle bir süre sohbet etti. Müezzinoğlu, daha sonra kara yoluyla Çanakkale’den ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem