MHP'li Yazıcı''dan sert Of acıklaması

Eski MHP Trabzon Milletvekili Adayı Hayriye Nurcan Yazıcı, Trabzon’un Of ilçesinde gerçekleşen kadın vaizin kürsüden indirilmesi olayıyla ilgili açıklamada bulundu. Yazıcı; Trabzon Müftülüğü görevlisi Ayşe Yılmaz’ın konuşmasının, kadın olduğu gerekçesiyle

MHP'li Yazıcı''dan sert Of acıklaması
Eski MHP Trabzon Milletvekili Adayı Hayriye Nurcan Yazıcı, Trabzon’un Of ilçesinde gerçekleşen kadın vaizin kürsüden indirilmesi olayıyla ilgili açıklamada bulundu. Yazıcı; Trabzon Müftülüğü görevlisi Ayşe Yılmaz’ın konuşmasının, kadın olduğu gerekçesiyle Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu tarafından engellenmesi olayının ne İslâm ne Türk kültürüne uygun olmadığını savundu.
 
Yazıcı, “Söz konusu hadisede ‘hakaret’ kısmının yanı sıra, projenin hazırlanış ve sunuş ortamıyla, ne kadar ciddiye alındığının da sorgulaması gerekir. Zira o ortamda ‘kadın’ hakarete uğramışsa, önce, o ortamın hazırlayıcılarının, ciddi ve sağlıklı proje sorumlularının konuşması ve bir açıklama yapması da gerekmektedir. Yapılan ‘engelleme’ ile ülkemizin ihtiyacına yönelik, yetişkinlere verilen resmî yaygın eğitim programlarından toplumun yüzde ellisini oluşturan ‘kadınları’ uzak tutmak, onları sorumlu tutmamak olmuştur ki bu eylem tabii ki hiçbir mantığa uymamaktadır.” diye konuştu.
 
Yazıcı, halkın tümüne ulaşması amaçlanan etkinliklerin, kadın-erkek birlikte yürütülmesi gerektiğini belirterek “Toplumun bütün katmanlarında dayanışma, yardımlaşma ve huzura yönelik bilincin oluşması bakımından en doğru olanı budur.” ifadesine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem