MHP’li başkandan İskilipli Atıf Hoca’ya ağır hakaret

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Milli mücadele döneminde bu millet gevşek din adamları görmüştür. Şeyh Sait'leri, Seyit Rıza'ları, işbirlikçi İskilipli Atıf Hoca'ları görmüştür. Onlar gibi kalleş ve kancık ruhlu olmayın" dedi.Adan

MHP’li başkandan İskilipli Atıf Hoca’ya ağır hakaret

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Milli mücadele döneminde bu millet gevşek din adamları görmüştür. Şeyh Sait'leri, Seyit Rıza'ları, işbirlikçi İskilipli Atıf Hoca'ları görmüştür. Onlar gibi kalleş ve kancık ruhlu olmayın" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kente düzenlenen "teröre tepki" yürüyüşünde skandal bir açıklama yaptı. Sözlü, büyük İslam alimlerinden İskilipli Atıf Hoca'yı vatan hainliğiyle suçladı ve kendisine ağır hakaretlerde bulundu. Başkan Sözlü,"Milli mücadele döneminde de bu millet gevşek din adamları görmüştür. Şeyh Sait'leri, Seyit Rızaları, işbirlikçi İskilipli Atıf Hoca'ları görmüştür. Onlar gibi kalleş ve kancık ruhlu olmayın. Atatürk'ün arkasında olup milli mücadele için Anadolu'yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan İslam alimi, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif'i kendinize örnek alın" ifadelerini kullandı.

İSKİLİPLİ ATIF HOCA KİMDİR VE NEDEN ASILMIŞTIR?

İskilipli Atıf Hoca, "Şapka Kanunu" çıkmadan 1.5 yıl kadar önce, "Frenk Mukallitliği ve Şapka" adlı bir kitap kaleme almış, kitapta Avrupa'daki bazı yeniliklere muhalefet etmiştir. Şapka Kanunu'ndan önce 1.5 yıl önce yazılan ve o dönem devletin yetkili mercileri tarafından da onaylanan kitap nedeniyle tutuklanan büyük alimlerden İskilipli Atıf Hoca, 4 Şubat 1926 tarihinde idam edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler