MHP’de muhalifler yeni parti kuracak mı? Koray Aydın açıkladı...

Koray Aydın yeni parti kuracağı iddialarına cevap verdi.

MHP’de muhalifler yeni parti kuracak mı? Koray Aydın açıkladı...
Koray Aydın, MHP'de muhaliflerin yeni parti kuracağı iddialarına cevap verdi.

MHP Genel Başkan Adayları adına açıklama yapan Koray Aydın, yeni parti kurulacağı iddialarını yalanladı.

MHP’li Genel Başkan Adayları, Sinan Oğan, Koray Aydın, Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın 10 Temmuz’da yapılması planlanan olağanüstü kongreye giden yolların Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından ihtiyati tedbir yoluyla kapanması dolayısıyla yeni yol haritasını çizmek üzere Anadolu Otel’de bir araya geldi. Toplantı sonrası muhaliflerin ortak açıklamasının sözcülüğünü MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın yaptı.

Aydın, "Yeni imza toplanmasıyla ilgili haberler var, bu konuyu da kendi aramızda müzakere ediyoruz. Bunun canlı tutulması ve takip edilmesi konusunda da yine kendi aramızda bir müzakere oluşturduk. Bu süreci de ileride bir araya gelerek sonuçlandıracağız" diye konuştu.

Aydın, imza toplama süreci ile hukuki sürecin birbiriyle bir bağlantısı olmadığını belirterek, bunun ayrı bir süreç olduğunu daha önce toplanan imza içeriğiyle aynı olmadığını söyledi.

"OLAĞANÜSTÜ KONGRE TALEBİ, GÜÇLÜ BİR İKTİDAR ALTERNATİFİ İRADESİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR"

Aydın bir gazetecinin, "MHP Genel Merkezi’nde Başkanlık Divanı toplantısı vardı, ihraçlar söz konusu, nasıl değerlendireceksiniz?" sorusu üzerine, "Biz öyle bir şey duymadık, sizden duyuyoruz. Tabii bu ihraç konusu MHP’de kongreler gündeme gelince çok sıkça kullanılıyor. Bunların doğru olmadığını biliyoruz, bunun partimize bir faydası olmadığını da geçmiş dönemlerde yaşanan örneklerle gördük. Şu anda yürümekte olan Olağanüstü Kongre talebi MHP’ne gönül vermiş milyonların ortak özlemini yansıtan bir girişimdir. Dolayısıyla bu hareketin Türkiye’de var olması ve güçlü bir iktidar alternatifi olarak ortaya çıkması yönünde bir irade ortaya koymuştur. Biz bu iradenin arkasında duruyoruz, durmakta kararlıyız. Bu konuda bu irade beyanında bulunan bütün arkadaşlarımız yüreklerini rahat tutsunlar. Bu süreci sonuna kadar en sıkı şekilde takip edeceğiz" cevabını verdi.

YENİ PARTİ KURACAKLAR MI ?

Bir gazetecinin yeni bir partinin kurulup kurulmayacağını sorması üzerine Aydın, "Öyle bir şey yok, onu sizden duyuyoruz" diye cevap verdi.

BAHÇELİ’YE CEVAP

"Sayın Genel Başkan ’Ayıklanma Mevsimi’ ifadesini kullandı. Sizlere destek veren delegeleri dahi kapsayacağı yönünde açıklamalar yapıldı. Siz ne söylemek istersiniz?" sorusuna ise Aydın, "Bir ayağa kalkış hareketi var. MHP’ye gönül veren insanların partinin geleceğine el koyma konusunda bir kararlılıkları var. Bu tür söylemler bu duruşla çelişir, partiyi yönetenlere de bir faydası olmaz. Dolayısıyla böyle bir şeyin olması ihtimalini çok kuvvetli görmüyoruz ama böyle bir şeyin düşünülmesi halinde de bunlara teslim olacak insanlar da değiliz. Biz gereğini yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem