MHP ne Yaptı? CHP çöktü mü? AK Parti'de durum!

Gergin bir atmosferde genel seçim havasına bürünen 2014 yerel seçimleri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlandı. Şu ana kadar sayılmış oy sonuçlarına göre; AK Parti Türkiye genelinde yüzde 44'ün üzerinde oy alırken, İstanbul ve Ankara'yı iddialı

MHP ne Yaptı?  CHP çöktü mü?  AK Parti'de durum!
Gergin bir atmosferde genel seçim havasına bürünen 2014 yerel seçimleri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlandı. Şu ana kadar sayılmış oy sonuçlarına göre; AK Parti Türkiye genelinde yüzde 44'ün üzerinde oy alırken, İstanbul ve Ankara'yı iddialı isimlerle karşısına çıkan rakiplerine kaptırmadı. Türkiye genelinde de Ak Parti Belediye Başkanlığı sayısını 45'ten 53'e çıkarmış görünüyor.
 
Oylarında ciddi bir artış kaydedemediği gibi, büyükşehirlerde de mevcut başkanları koltuğundan indiremeyen CHP'de ise tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşanıyor. Mustafa Sarıgül, bir önceki yerel seçime göre İstanbul'da CHP'nin oy oranını artırmış olsa da, Kadir Topbaş'ı deviremedi. Ankara'da Melih Gökçek'i oldukça zorlaması beklenen Mansur Yavaş da umduğu başarıyı elde edemedi. CHP, kalesi olan Akdeniz'den de Antalya ve Mersin'i bırakarak geri çekilmiş durumda...
 
MHP'de ise yükseliş var. Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP, oy oranını bu seçimde yüzde 17 küsura taşıdı.
 
BDP cephesinde ise tablo değişmedi, bölgede Iğdır, Van ve Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli dahil hedeflediği illerin büyük çoğunluğunu kazanan BDP'nin, batıdaki HDP girişimi ise başarısız oldu.
 
İşte Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan 2014 seçimlerinin il il, ilçe ilçe sonuçları....

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler