MHP Behzat Ç.'yi şikayet etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TBMM Genel Kurulunda bir milletvekilinin, ”Behzat Ç.” adlı diziye ilişkin sorusunu yanıtlarken, ”Kadını ikincil hale getiren ve şiddeti özendirici dizilerden bir anne olarak ben de rahatsızım. Toplum hem şika

MHP Behzat Ç.'yi şikayet etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TBMM Genel Kurulunda bir milletvekilinin, ”Behzat Ç.” adlı diziye ilişkin sorusunu yanıtlarken, ”Kadını ikincil hale getiren ve şiddeti özendirici dizilerden bir anne olarak ben de rahatsızım. Toplum hem şikayet ediyor hem izliyor” dedi.

Genel Kurulda, ”Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı”nın birinci bölümü üzerindeki görüşmelere başlandı.
 

Görüşmelerin bitiminde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, milletvekillerinin, tasarının tümü üzerindeki soru ve eleştirilerini yanıtladı.

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, ''Behzat Ç. adlı diziyle Türk ailesinin temeline dinamit konuluyor. Bu dizide biri savcı ile diğeri emniyet görevlisi evlenmeden, nikahsız birlikte yaşıyorlar. Emniyet görevlisi rolü gereğe savcı rolündeki bayana çok sert davranıyor. Bununla ilgili bir girişiminiz oldu mu?'' sorusunu yöneltti.

Bakan Şahin, bu soruyu yanıtlarken, ''Kadını ikincil hale getiren ve şiddeti özendirici dizilerden bir anne olarak ben de rahatsızım. Toplum hem şikayet ediyor hem izliyor'' dedi. Bu konuda toplumsal bilinci yükseltici çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Şahin, ''Ya da şikayet mekanizmasını güçlendirmek gerekiyor. Sivil inisiyatif güçlendirilirse bu tarz dizilerin yayından kaldırılmasına yönelik bir baskı mekanizması kurulabilir. Bu alanlarda daha toplumsal duyarlılığı artıracak çalışmaların güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Şahin, bir başka soru üzerine, şehit ailelerinin talepleri doğrultusunda, birçok düzenlemeyi hayata geçirecek bir taslak oluşturduklarını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler