MHP Ali İsmail'e sahip çıktı!

Ali İsmail Korkmaz'a MHP de sahip çıktı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Diyorlar ki, Ali İsmail Korkmaz ateistti, Alevi idi, solcuydu. Biz MHP olarak onlara hitaben diyoruz ki; Ali İsmail Korkmaz insandı."Türkeş, bugün yaptığı açıklamada, 19

MHP Ali İsmail'e sahip çıktı!

Ali İsmail Korkmaz'a MHP de sahip çıktı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Diyorlar ki, Ali İsmail Korkmaz ateistti, Alevi idi, solcuydu. Biz MHP olarak onlara hitaben diyoruz ki; Ali İsmail Korkmaz insandı."

Türkeş, bugün yaptığı açıklamada, 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'de "Hunharca katledildiğini" vurgulayarak, dün Kayseri'de gerçekleşen ilk duruşma konusunda şöyle dedi: Basına yansıyan ifadelerden, sanıkların arsızlıklarının ve pişkinliklerinin tüyler ürpertici boyutlara ulaştığı anlaşılmaktadır. Bahsi geçen ifadeler, Türkiye'nin içinde bulunduğu zihniyet buhranını açıkça gözler önüne sermektedir

"BİR ANNE DÜŞÜNÜN Kİ...."

Duruşmada, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ın durumuna da değinen Türkeş, şu ifadeyi kullandı; "Bir anne düşünün ki; oğlu sokak ortasında yargısızca infaz ve linç edilmiştir. Bir anne dünüşünün ki; ayakta zor duruyor, yaşadığı tarifsiz acıyla yaşlanmış, bitkin düşmüş. Bir anne düşünün ki, gözyaşlarıyla, haklı bir öfkeyle oğlunun hakkını arıyor, adaleti arıyor ve isyan ediyor..." Hukuk devletinde "dayat, darp, şiddet olmadığını", sanıkların yakalanıp adalet teslim edildiğini vurgulayan Türkeş, Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesi konusunda, "bazı çevreler yüzsüzce bu utancı meşru kılmak adına harekete geçtiler" dedi.

Türkeş, sözlerine şöyle devam etti: Diyorlar ki; Ali İsmail Korkmaz solcu idi, Diyorlar ki; Ali İsmail Korkmaz Alevi idi. Diyorlar ki, Ali İsmail Kormaz ateist idi. Biz de MHP olarak onlara cevaben diyoruz ki; Ali İsmail Kormaz insandı. Ali İsmail Korkmaz, sizin bizim gibi TC Devleti'nin eşit vatandaşı idi. Gencimizin hatırasını hayırla yad ederken, hukukun bir annenin feryadına ve isyanına en doğru şekilde cevap vermesini temenni ediyoruz. Devletimize bu utancı yaşatanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler