MHP adayının aracına kurşun yağmuru

Seçim çalışmaları kapsamında merkez Yüreğir ilçesi, 19 Mayıs Mahallesi’nde Sözlü’nün ev toplantısı yaptığı sırada 15-20 kişilik bir grup gelerek, olay çıkarmak istedi. Korumaların güvenlik önlemleri neticesinde başarılı olamayan grup, bir süre sonra dağıl

MHP adayının aracına kurşun yağmuru

Seçim çalışmaları kapsamında merkez Yüreğir ilçesi, 19 Mayıs Mahallesi’nde Sözlü’nün ev toplantısı yaptığı sırada 15-20 kişilik bir grup gelerek, olay çıkarmak istedi. Korumaların güvenlik önlemleri neticesinde başarılı olamayan grup, bir süre sonra dağıldı. Ancak daha sonra ev toplantısının yapıldığı bölgeden ayrılmak üzere olan ve içerisinde 5 görevlinin bulunduğu seçim minibüsü kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda görevliler yara almazken, seçim minibüsünde silahlı saldırıdan dolayı hasar meydana geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hüseyin Sözlü, 19 Mayıs Mahallesi’ndeki toplantılarını gerçekleştirdikleri sırada içerisinde 5 kişinin bulunduğu anons aracının hedef alınarak dün saat 20.00 sıralarında öldürme kastıyla silahlı saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Olay yerinin, 1 buçuk ay önce Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü Ali Köse’nin saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği bölge olduğunu belirten Sözlü, "Ancak bu tür saldırıların çalışmalarımızı olumsuz etkilemeyeceğini herkesin bilmesini istiyorum. Saldırıya rağmen toplantımızı başarıyla gerçekleştirdik, bundan böyle de devam ettirmekte kararlıyız. Bizim anlayışımızda kurtarılmış bölge kavramı yoktur. Böyle bir şeyi kabul etmemizi kimse beklemesin. Belediye başkanlığımız döneminde Adana’da kurtarılmış mahalle veya bölge kavramı kalmayacaktır. Adana, huzurun ve kardeşliğin, kaynaşmanın ve güvenin hakim olduğu bir şehir olacaktır. Bir buçuk ay önce bir kamu çalışanının şehit edilmesine ve dün beş gencimizin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına rağmen, açılım süreci zarar görmesin diye göz göre göre devleti zafiyeti uğratanlar, bundan sonra da olabilecek her türlü olumsuzluğun sorumlusu olacaklardır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler